Gündem
  • 24.9.2022 16:59

Dünyada ilk!.. Türkiye'nin insansız suüstü aracı MARLİN NATO tatbikatında...

MARLIN'in NATO görevindeki ilk görüntüleri ortaya çıktı! Yüksek ateş gücü, hassas vuruş...

Savunma sanayiinin yeni gözbebeği insansız suüstü aracı MARLIN'in NATO tatbikatındaki görüntüleri de ortaya çıktı. Demir, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

SON DAKİKA: MARLIN'in NATO görevindeki ilk görüntüleri ortaya çıktı! Yüksek  ateş gücü, hassas vuruş... - Son Dakika Haberler

MARLIN NATO GÖREVİNDE

(Türkiye'nin insansız suüstü aracı NATO tatbikatında...)

MARLİN SİDA ile Dünya'da Bir İlk Yaşandı | SavunmaSanayiST

4 koldan yürüyoruz. Platformu ortaya çıkardıktan sonra üzerine koyacağınız sistemlerle ilgili çok opsiyona sahipsiniz. Üzerine füzeler koyabilirsiniz burada olduğu gibi elektronik harp sistemleri koyabilirsiniz. Bu onlardan birisidir. Üzerine koyduğumuz sistem elektronik harp sistemidir.

NATO'da tatbikatta görev aldı. Türkiye NATO üyesi bir ülke ve NATO'nun gücüne güç katan bir yapısı var. Geliştirdiğimiz teknolojiler NATO'nun tatbikatında olduğu gibi oraya güç faktörü olarak yansıyacak şeylerdir.

MARLİN ŞU AN HANGİ AŞAMADA?

Görev olarak şu an teslim aşamasında. Öncelikle bizim buradaki amacımız kabiliyet gösterimi yapmak. Proje yürütmede bu yeni bir yaklaşım. Ateş gücü füzeler koyabilirsiniz bunların hepsinin denemesi yapıldı. Bunları denedik kameralarla birlikte hassas vuruş yapabilecek kabiliyetler üstüne kondu. Yerlilik oranı yüzde 70'in üzerinde.

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ: ANADOLU

Gemimiz 230 metre boyunca çok fonksiyonlu bir gemi. Gemimizde çok çeşitli donanımlar var helikopterler konuşlandırılabiliyor. İHA ve uçak koyabileceğiz. İçinde havuz var, çıkartma gemileri konulabiliyor. İçinde tam teşkilatlı bir hastane sistemimiz var. Sağlık, lojistik için çeşitli limanlara gönderilebilir. NATO'da önemli bir güç çarpanı olacak. Hem bir caydırıcı unsur olarak devrede olabilir. Afet, savaş ortamlarında kullanılabilecek bir gemidir.

İlk etapta helikopter esaslı düşünülmüştü. Biz uçaklarda olabilsin diye bir değişiklik yaptık. F-35 planımızda F-35 B'ler yoktu. F-35 B işletmesi pahalı bir uçaktı. F-35 günün birinde Türkiye'ye dönerse bunun üzerine inip kalkabilir.

TB-3, KIZILELMA'nın platformda iniş kalkış yapabileceği şekilde tasarımı devam ediyor. Bu gemi ile beraber Türkiye kabiliyet kazandı. Bu ölçekteki bir platformu yapabilecek durumdayız. Daha günceli yapılabilir.

Bu yılın sonu veya önümüzdeki yılın başında devreye girecek. Çıkarma gemilerimiz olacak. TB-3'ün entegrasyonu yılın sonraki aşamalarında olabilir. Aslında büyüklük açısından bunun bir az daha küçüğü başka bir gemimiz var. O lojistik destek gemisi o da seneye devreye girecek geminin ismi Derya.

 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2022 17:20

İLGİLİ HABERLER