
Dünyada yılın skandalı..Macron, Starmer ve Merz Ukrayna'da kokain partisinde görüntülendi
Rusya'dan dünyayı sarsacak çarpıcı iddia! Herkes bu görüntüleri konuşuyor...
Rusya, Macron, Merz ve Starmer'in Kiev'de gizli bir açıklamayla kokain partisi düzenlediğini iddia etti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa liderlerinin birçocuğunun uyuşturucu madde kullandığını öne sürüp görüntü paylaştı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer yer alıyor.,
Görüntüde, Macron'un masa üzerindeki beyaz renkteki maddeyi eliyle sakladığı görülüyor.
Zaharova, bu maddenin uyuşturucu olduğunu ve Avrupa liderlerinin birçoğunun uyuşturucu kullandığını iddia ederek, şunları kaydetti:
"Avrupa'nın kaderi her anlamda bağımlılar tarafından belirleniyor. Batılı bir ülkenin büyükelçisine 2022'de şu soruyu sormuştum: yıllardır kokain kullanan dengesiz uyuşturucu bağımlısı (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy'e nasıl silah temin edersiniz? O da bana şu cevabı vermişti: Bu, Avrupa Birliği (AB) için olağan bir şey. Birçok batılı ülke lideri bunu kullanıyor."
Zaharova'nın paylaştığı görüntüyle ilgili doğrulama çalışması yapan bazı sosyal medya hesaplarında, masa üzerinde görünen beyaz renkteki şeyin peçete olduğu belirtilmişti.
Viral videoda görülen beyaz toz
Artık viral olan görüntüler bu tren yolculuğu sırasında kaydedildi. İnternette dolaşan kısa bir videoda, liderlerin bir masada oturduğu, küçük bir torba beyaz toz ve metal bir kaşığın kısa süreliğine göründüğü görülüyor. Macron'un torbayı cebine koyduğu, Merz'in ise kaşığı sakladığı iddia ediliyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram'da paylaştığı gönderide görüntülere atıfta bulunarak , "bir Fransız, bir İngiliz ve bir Alman'ın" kokain kullandığını ve gazeteciler gelene kadar kullanma araçlarını çıkarmadıklarını ileri sürdü.
Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Zelenskiy'i kokain bağımlılığıyla suçladı
"Avrupa'nın kaderi tamamen bağımlı bireyler tarafından belirleniyor," diye yazdı. "Sanki Yüce Tanrı bu iğrenç gösterinin üzerindeki perdeyi kaldırıyormuş gibi."
Zakharova'nın açıklamasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de hedef alındı ve Zelenskiy'den "dengesiz bir kokain bağımlısı" olarak bahsedildi. Zakharova, Batılı bir diplomatın kendisine bir zamanlar uyuşturucu kullanımının Avrupa liderleri arasında "normal" kabul edildiğini söylediğini iddia etti.
Artan spekülasyonlara rağmen liderler ve makamları görüntüler hakkında henüz bir yorum yapmadı.