Dünya
  • 30.1.2007 03:10

DÜNYADAKİ PARANIN PATRONUNUN CEBİ BOŞ ÇIKTI, KORUMALARDAN BORÇ ALDI!..

Tüm dünyada paranın patronu sayılan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Edirne Arastası’nda dolarla değil, yeni Türk Lirası ile alışveriş yaptı. Cebinden de doğru dürüst para çıkmadı. Wolfowitz çarşıda kızları için iki kolye beğendi. Ancak, 275 YTL tutan kolyeleri almak için cebindeki para yetmeyince korumalarından borç almak zorunda kaldı.

Wolfowitz, Edirne’de Dünya Bankası’ndan şartlı yardım alan görme ve işitme engelli Tuncay Mandacı’nın evini de ziyaret etti. Aile üyeleriyle bir süre sohbet eden Wolfowitz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Wolfowitz, daha sonra Selimiye Camii’ni ziyaret etti. Cami hakkında bilgi alan Wolfowitz’e, cami imamı ezandan kısa bir bölüm okudu. Wolfowitz, caminin avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, böylesine etkileyici bir camiyi gezme fırsatı bulduğu için il müftüsü ile cami imamına teşekkür etti. Wolfowitz, günün büyük bölümünü çağdaş Türkiye’yi gezerek geçirdiğini, böyle bir camiye gelerek de ülkenin tarihine tanıklık ettiğini dile getirdi. Ziyareti sırasında Türkiye’nin ekonomik zorluklarını ve başarılarını görme fırsatı bulduğunu kaydeden Wolfowitz, şartlı nakit transferinin, ziyaret ettiği ailenin yaşamını nasıl etkilediğini gördüğünü anlattı.

TÜRKİYE’NİN REKABET GÜCÜ

Wolfowitz, "Çocukların anne babalarından daha fazla şansa sahip olması için Türk hükümetiyle daha fazla işbirliği yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Wolfowitz, Şişecam fabrikasını ziyaretinin de kendisine Türkiye’nin dünyanın en iyileriyle rekabet gücüne sahip olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Cami ziyaretinin ardından Arasta Çarşısı’nı gezerek esnafla sohbet eden Wolfowitz, daha sonra, aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bulunduğu bir grupla akşam yemeği yedi.

Sara ve Rachel’a kolye

Selimiye Camii’nin arastasına inen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, burada kızlarına hediyelik takı almak için bir süre tezgahları inceledi. Daha sonra tanesi 160 YTL olan gümüş kolyeleri beğenen Paul Wolfowitz, kızları Sara ve Rachel’a alacağı kolyeler için tezgahtarla uzun süre pazarlık yaptı. Pazarlık sonrası beğendiği kolyeyi kadın tercümanının kolunda deneyen Wolfowitz, çiftini 275 YTL’ye anlaştığı kolyeleri hediye paketi yaptırdı. Takıları almak için cebindeki YTL’si yetmeyen Wolfowitz, korumalarından borç para aldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER