Gündem
  • 29.5.2023 10:04

Dünyadaki Türk ve Müslümanlar Erdoğan için böyle kutlama yaptı

Türkiye cumhurbaşkanını seçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na açık ara fark atarak yeniden seçildi. Başkan Erdoğan zaferin ardından seçimlerde kazananın Türkiye olduğunu belirtirken hem yurt içi hem de yurt dışında kutlamalar başladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Türkler, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla kutlama yapmaya başladı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek semtinde caddelere çıkan çok sayıda Türk vatandaşı, Türk bayrakları açarak Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attı.

Vatandaşlar, caddelerde araçlarıyla korna çalarak konvoylar halinde tur attı. Konvoyların geçişi sırasında kırmızı ve beyaz renklerde sis fişekleriyle havai fişekler atıldı. Brüksel polisi de bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. Araç sayısı ve kalabalığın artması üzerine Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahalledeki ana cadde trafiğe kapatıldı.

Türkiye'de yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu Erdoğan önde tamamladığında da Türk mahallesinde yine kutlama gösterileri yapılmıştı.

Başkan Erdoğan'ın zaferi, Azerbaycan'da coşkuyla kutlandı. Yüzlerce Azerbaycanlı ve bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği yakınlarındaki parkta toplanarak seçim başarısı nedeniyle Erdoğan'ı kutladı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan kalabalık, Erdoğan lehine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar havai fişek atarak sevinç gösterisinde bulundu. Vatandaşlar, Erdoğan posterleri ve iki ülkenin bayraklarıyla donattıkları arabalarla Bakü sokaklarında tur attı.

Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar vilayetinde yaşayan Türkmenler, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundaki başarısını camide dua ederek kutladı. Akkar vilayetine bağlı Kavaşra köyündeki Türkmenler, Türkiye'deki seçimi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen çok amaçlı binada takip etti.

Erdoğan'ın seçimi önde götürmesini sevinçle takip eden Türkmenler, televizyon karşısında dua edip ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Oy sayımı devam ederken bazı Türkmenler, Kavaşra Camisi'nde bir araya gelip Erdoğan için dua etti.

Kavaşra Türkmenleri adına konuşma yapan Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Ebu Kerim, "İslam aleminin önde gelen liderlerinden Erdoğan'ın seçimlerde zafere giden sürecini Türkmenler olarak anbean takip ettik." dedi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre zaferinin kesinleşmesinin ardından Türkmen kadınlar sevinçlerini zılgıtlar ve alkışlarla gösterdi.

Türkiye seçim zaferi, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da coşkuyla kutlandı. İslamabad'da yaşayan bazı Türk vatandaşları, konvoy oluşturarak şehirde tur attı. Şehrin sembollerinden Faysal Camisi'nin önünde toplanan Türk vatandaşları ve onlara eşlik eden Pakistanlılar da Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar attı.

Almanya'da yaşayan Türkler, sokaklara döküldü. Türk vatandaşları, başkent Berlin başta olmak üzere Frankfurt ve Hamburg gibi birçok kentte araçlarıyla konvoylar oluştururken, ellerinde Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterlerini salladılar.

Göstericiler, sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attılar.

Filistin halkı da, Başkan Erdoğan'ın zaferini kutlamak için sokaklara döküldü. Mescid-i Aksa'nın önünde toplanan büyük kalabalık Başkan Erdoğan ve Türkiye için zafer sloganları attı.

Türk bayrakları ve Erdoğan posterleri açan vatandaşlar, halaylarla Başkan Erdoğan'ın yeniden seçilmesini kutladı. Türk vatandaşları, Başkan Erdoğan'a destek sloganları attı. Gazze'deki Mavi Marmara Anıtı önünde toplanan Filistinliler, Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı.

İtalya'da seçim başarı coşkuyla kutlandı. Ülkenin kuzeyindeki Imperia, Como ve Modena kentleri başta olmak üzere pek çok yerdeki Türk vatandaşları araçlarıyla konvoy yaparak kutlama yaptı.

Katarlılar, Türk bayraklarıyla başkent Doha'nın Katara Kültür Köyü'nde bir araya geldi.

Dünyanın dört bir yanında kutlamalar başladı: Başkan Erdoğan’ın zaferi coşkuyla karşılandı!

Burada sevinç gösterilerinde bulunan Katarlılar, seçim zaferi dolayısıyla Başkan Erdoğan'a destek sloganları attı.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2023 10:14

İLGİLİ HABERLER