Dünya
  • 30.9.2022 13:09

Dünyanın en ağır insanı tam 542 kilo verdi

Dünyanın en kilolu insanı vinçle evden çıkarılmıştı: Tam 542 kilo verdi!

Dünya Khalid bin Mohsen Shaari'nin akılalmaz değişimini konuşuyor. 1991 yılında Suudi Arabistan'da dünyaya gelen Khalid, 2013 yılında tartıya çıktığında tam 610 kilo geliyordu. Öyle ki Khalid bırak ayağa kalkmayı, yatakta bile dönemiyordu. Evinden yatak odasının duvarı kırılarak vinçle çıkarılan genç adamın zayıflama hikayesi ise herkesi şoke etti. İşte Khalid'in son hali…

Khalid bin Mohsen Shaari, the heaviest man alive, is an ABSOLUTE UNIT :  r/AbsoluteUnits

Dünya tam 542 kilo veren o adamı konuşuyor… 
Suudi Arabistan'da yaşayan Khalid bin Mohsen Shaari, dünyanın yaşayan en ağır insanı ilan edilmişti. Genç adam 22 yaşında tartıya çıktığında 610 kilo geliyordu. Khalid tedavi edilmesi için bir vinç ile evden çıkarıldı. Genç adamın hayatı o günden sonra değişti. Khalid bin Mohsen Shaari, yıllar için 542 kilo verdi ve bambaşka birine dönüştü.

Kilosu 1 tona yaklaşmıştı tam 542 kilo verdi!... Evden vinçle çıkarılan  adam bir deri bir kemiğe

Khalid bin Mohsen Shari, 28 Şubat 1991'de Suudi Arabistan'da doğdu. Ağustos 2013'te Khalid, dünyanın en ağır ikinci ve yaşayan en ağır insanı ilan edildi. 22 yaşındaki bu adam 2013 yılında tartıya çıktığında 610 kilo geliyordu. Dünyanın en ağır ikinci adamı olarak biliniyordu. Yürümeyi bırak yatakta bile dönemeyen genç adamı, 2013 yılında zamanın Suudi Kralı Abdullah, ameliyat olması için Riyad'a getirtti.

WATCH: Video shows dramatic weight loss transformation of young Saudi man |  Al Arabiya English

Khalid, tıbbi tedavi ve cerrahiye ek olarak dengeli bir diyet programına başladı. Khalid'in ağırlığı bu sıkı program sayesinde 6 ay içinde yarı yarıya düştü. 6 ay sonra Khalid 320 kilo zayıflamıştı. Khalid, tedavi için Riyad'daki hastaneye götürüldü. Tedavi birkaç yıl boyunca devam etti. Khalid, tedavinin başlamasından üç yıl sonra 2016 yılında bir videosunu paylaştı. Burada Zimmer çerçevesiyle yürürken görüldü.

Gulftimes : Weight woes!

Ocak 2018'de Khalid'in vücudundan fazla deriyi çıkarmak için son bir ameliyat yapıldı. Bu andan itibaren onu gören kimse tanıyamadı. Khalid 5 yılın sonunda tam 542 kilo vermişti.

Saudi man Khaled Mohsen Al Shaeri walks for the first time | Daily Mail  Online

WATCH: Video shows dramatic weight loss transformation of young Saudi man |  Al Arabiya English

شاهد كيف تغير خالد محسن الشاعري بعد أن كان أثقل مراهق في العالم - وطن |  يغرد خارج السرب

Güncellenme Tarihi : 30.9.2022 12:17

İLGİLİ HABERLER