Gündem
  • 12.5.2024 13:15

Dünyanın en lüks oteliyle tanışın.. Atlantis The Royal 

Fakir müslümanlara kuruş koklatmayan BAE, zevk-ü sefaya oluk gibi para harcıyor. Filistinliler açlıktan kırılırken DUAİ'de açılan Atlantis The Royal de müşteriler zıkkımlandıkları süper yiyeceklerin kırıntılarını altından yapılma diş fırçaları ile temizliyor.

90 yüzme havuzu, 24 ayar altın cilt bakımı ve tüm gün şampanya: Orta Doğu'nun 'en iyi' lüks tatil yerinin içinde

Serbest akan şampanya, 24 karat altın cilt bakımları ve asma dalma havuzlu bir VVIP kabana…Bunlar Orta Doğu'nun en gösterişli tatil yerlerinden birindeki ultra lüks deneyimlerden sadece birkaçı.

Atlantis The Royal , geçen yıl Dubai'de, markanın amiral gemisi olan The Palm'ın yanında açıldı. Beyoncé ve İsveç Evi Mafyası performanslarının yer aldığı üç günlük açılış partisi, oteli bölgenin en ikonik tatil yerlerinden biri olarak haritaya yerleştirdi ve dokuz ay sonra Orta Doğu'da listede yer alan tek otel oldu. 

 The Royal'in genel müdürü ve Atlantis'in genel müdürü Tom Roelens, "Konuk odaları ve süitler sektör için gerçek anlamda çıtayı belirliyor, ancak bunun ötesinde bir dizi restoran da var. Burası eğlence ve yemek için harika bir konum" diyor. 

90 yüzme havuzu

Atlantis, The Royal, işleri yarım yamalak yapacak bir tatil yeri değildir; 91 metrelik gökyüzü havuzundan özel kabana dalma banyolarına kadar 90 yüzme noktasında kanıtlanmıştır.

Tesisin mutlaka görülmesi gereken mekanı 22. kattaki sonsuzluk havuzu Cloud 22'dir. Dolce&Gabbana güneş şemsiyelerinin gölgelediği "yüzen" şezlonglar, ikonik insan yapımı Palmiye adalarının panoramik manzarasını sunarken havuz içi lotus barda kokteyller ve hafif atıştırmalıklar (havyar bruschetta, var mı?) mevcuttur. 
Basra Körfezi'ne bakan ikinci bir kulvarlı havuz var ve güverte özel kulübelerle kaplı.

Ancak özel alan yeterli olmadığında VVIP dubleks havuz kabanası vardır; Kendall Jenner'ın tekila markasının lansman partisinde kullandığı lüks havuz alanında eğlence için iki salon alanı ve ikinci kattan sarkan, cam tabanlı kendi dalma havuzu bulunuyor.

Roelens, tesisin gökyüzü havuzlu villalarında ve özel süitlerinde konukların ayrıca 43 kata kadar yükseklikteki özel teraslarındaki havuzlara erişim imkanına sahip olduğunu söylüyor.

Roelens, "Genellikle yatay olan bir tatil yeri konseptini aldık, ancak bunu dikey hale getirdik" diye ekliyor. "Bu gerçekten çok benzersiz bir deneyim yaratıyor; Palm'ın ve Dubai silüetinin olağanüstü manzaralarına sahip oluyorsunuz ama aynı zamanda harika bir mahremiyete de sahip oluyorsunuz."

Bu oteldeki tek su özelliği havuzlar değildir.

İç mekan tasarımcıları, başlangıçta Arap çölünde yaşayan ve su kuyuları aracılığıyla yollarını bulan göçebe halk Bedevilerden ilham alarak bölgenin tarihine dalıyor.

Tema "Damlacıklar"da düzgün bir şekilde özetlenmiştir: lobide çöldeki ilk yağmur damlasını temsil eden 37 fit yüksekliğinde (11,3 metre) paslanmaz çelik bir yapı.

Su teması, 3.500 galonluk çağlayan su ile kaplanmış cam asansörlerden, 7.200 deniz hayvanıyla dolu, tavandan tabana üç akvaryuma kadar, tesisin her yerinde tekrarlanıyor .

Yaldızlı cazibe

Otelin 795 odasında elmas mücevher üreticisi Graff'ın tasarım olanakları, İtalyan lüks tekstil markası Frette'nin bornozları ve özel olarak tasarlanmış altın diş fırçaları, taraklar ve fırçalar bulunuyor.

"Royal Club" erişimi olan konuklar, gün boyu şampanya servisinden, günlük ikindi çayı ve kanepelerden yararlanabilirler; ancak burada yemek yiyebileceğiniz yer sıkıntısı da yoktur.

Roelens, tesiste "gezegenin herhangi bir yerindeki en büyük ünlü şef restoranları koleksiyonunun" da aralarında bulunduğu 17 yemek mekanı seçeneğinin bulunduğunu söylüyor. Roelens , lüks konaklama markasının ilk ve şu anda tek plaj kulübü mekanı olan Nobu Beach Club gibi mekanların, tatil köyünün "görmek ve görülmek istedikleri bir yer" olarak itibar kazanmasına yardımcı olduğunu ekliyor.

Biraz dinlenmek ve rahatlamak için, 3.000 metrekarelik  spa, yalnızca altın yüz bakımı (sonuçta burası Dubai) değil, aynı zamanda altın kaplı sıcak volkanik taşlardan oluşan bir "altın saat masajı" da sunuyor. altın katkılı aromaterapi yağıyla birlikte Arap sağlıklı yaşam geleneklerine dayanan terapilerle birlikte: çöl kumu ve hurma şekeri peelingi, Körfez tuzu ve hurma çekirdeği peelingi.

Kraliçe'ye uygun bir çatı katı (B)

Ultra zenginler için gösterinin yıldızı, 11.840 metrekarelik (1.100 metrekare) dört yatak odalı, iki katlı bir süit olan Kraliyet Malikanesi; süperstar konser verdiğinde Beyoncé ve Jay Z'nin kaldığı yer. 

Roelens, özel bir asansörle erişilen ve 100 yıllık zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş bir girişe sahip olan tesisin "benimsendiği" dubleks, Palmiye ve Körfez boyunca "360 derecelik manzaralar" sunduğunu söylüyor. Kendi sonsuzluk havuzu, Fransız moda evi Hermès'in sunduğu konforlar, üç katlı kütüphane, ev sinema odası ve üç yemek alanıyla konuklara burada "benzersiz bir deneyim" yaşatıldığını söylüyor.

"Bazı harika dokunuşlar ekledik; (kristal tasarımcıları) Baccarat'ın tavla oyunları ve bir Louis Vuitton pinpon masası, yani bu süitte gerçekten eğlenceli bazı unsurlar da var" diye ekliyor.

Çarpıcı iç mekanlar, beş yıldızlı hizmetle tamamlanıyor: Konuklar, bagajlarının personel tarafından alındığı havaalanında karşılanıyor ve kişisel bir alışveriş deneyimi için Graff'tan Valentino'ya kadar tasarımcı markaları süite getiriliyor. Ünlü mekanlar da dahil olmak üzere tesisin herhangi bir restoranındaki şefler, süitin özel mutfağında misafirler için yemek pişirebilir ve 24 saat hizmet veren uşaklar ve barmenler her durumda hizmetinizdedir.

Roelens, "Sonuçta mesele hizmetle ilgili: mesele, konuklarımızın aradığını bilseler de bilmeseler de aradıklarını yaratma çabamızla ilgili," diyor.

Lüksün tadı

Yüksek sezonda gecelik yaklaşık 1.300 dolardan başlayan oda fiyatları ve şehrin en pahalı süitlerinden biri olan en seçkin çatı katı için 100.000 dolardan başlayan lüks yaşam, yüksek bir fiyat etiketini de beraberinde getiriyor.

Ancak Roelens, tesisin keyfini çıkarmanın daha "erişilebilir" yollarının bulunduğunu söylüyor: Örneğin, tesisin geniş arazisinde bulunan Sky Blaze çeşmesi, her gün saat 12:00'den itibaren her saat başı "dramatik" bir gösteri düzenliyor.

Çeşmeye, gün batımı kokteylleri sunan teras bar Elements Lounge ve açık havada geniş oturma alanına sahip Yunan restoranı Estiatorio Milos by Costas Spiliadis bakmaktadır. İkincisinin iş yemeği menüsü sadece 200 dirheme (55 $) mal oluyor; Orta Doğu'nun "en iyi" tatil beldesinde çeşme başında yemek için fena bir fiyat değil.  

Güncellenme Tarihi : 14.5.2024 00:44

İLGİLİ HABERLER