Spor
  • 8.6.2023 10:36

Dursun Özbek açıkladı!.. 3 büyük transferi bitirdik işte mevkileri

Dursun Özbek, kulübün mali durumu ve yapacakları projelerle ilgili bilgiler verirken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

"325 MİLYON TL ÖDEME YAPACAĞIZ"

Sayın Başkan, haziran ayında kulübün ne kadar ödemesi var?

13 milyon Euro (yaklaşık 325 milyon TL) civarında ödememiz var. Hazırlığımız tamam. Galatasaray'ın bu yönetimi dağlar gibi ödeme yaptı. Daha önce yapılan transferlerin de ücretlerinin ödeme zamanı gelmişti. Kiraya verdiğimiz oyuncuların maaşları da vardı. Çok sıkıntılı bir dönemi başarılı bir şekilde atlattık. Bu ayki parayı da hazırladık. Ben ve arkadaşlarım 'bu paralar nasıl ödenecek' havasına girmedik. Enkaz edebiyatı hiç yapmadık, yapmayız da.

FLORYA NİYE HEDEFTE!

Ali Bey'in (Koç) Kulüpler Birliği'nde "Erden Timur için dosya hazırlattım" sözleri vardı? Neden bunlar söylendi. Koç'un niyeti ne olabilir?

Kayıkçı kavgası gibi kavganın kime ne faydası var. Sonradan söylediklerini kısmen inkâr etti. 'Dosya hazırlatmadım' dedi. Biz kavga istemiyoruz. Kimsenin işi, gücü, özel hayatı gündeme gelmemeli. Ben bu konuları, son Kulüpler Birliği toplantısında da dile getirdim.

Peki bu konuşma sonrası Ali Bey bir şey söyledi mi?

Hayır söylemedi.

Bir de "Seçim bitsin Florya'yı açıklayacağım" dedi. Bu konu nedir? Florya için açıklanacak bir şey mi var?

Florya 60 dönüm… 20 dönüm Galatasaray'ın, 40 dönüm Emlak Konut'un. Emlak Konut ile yapacağım proje ortadan kalkınca Emlak Konut burayı satışa çıkardı. Çünkü öyle bir gayrimenkul ki üzerinde Galatasaray oturuyor. Orada Galatasaray varken kim orayı alacak. Yasal olarak satın alma hakkı öncelikli olarak bizde. Biz Emlak Konut'la konuştuk. Türkiye tarihinde idman yaptığı tesisi satın alan bir kulüp var mı? Biz parayı verdik, aldık.

Galatasaray camiası merak ediyor, Rashica'da durum nedir?

Milot Rashica için Norwich City kulübüyle temaslarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyük bir ihtimalle bu transferi gerçekleştireceğiz.

"GÜNAY GÜVENÇ'LE İLGİLENİYORUZ"

Yerli kaleci için Günay Güvenç'in adı geçiyor, bu isim doğru mu?

Muslera'nın yanına yerli kaleci alacağız. Günay ile ilgileniyoruz, görüşmelerimiz devam ediyor. Muslera bizim kaptanımız. 1 yıl daha kontratı var, sözleşmesi bittiği zaman da isterse kendisiyle devam ederiz

"3 TRANSFER BİTMEK ÜZERE"

Başkanım transferler ne durumda? Bu konuda önemli çalışmalar yaptığınız biliniyor. Ne söylemek istersiniz?

Transfer sezonu henüz başlamadı, görüşmeler hız kazanmış durumda. Erden Timur, 7/24 çalışıyor... Milano'dan geliyor, Londra'ya gidiyor. Bitmek üzere olan transferden bir tanesi orta saha, biri defans ve bir de hücum var. Ama takdir edersiniz ki imzalar atılmadan bir şey söylemem çok uygun olmaz.

Medyada G.Saray'la ilgili çok isim dolaşıyor... Hatta Atletico Madrid'in 10 numarası Joao Felix, İnstagram'dan G.Saray'ı takibe almış...

Bu, Galatasaray'ın ne kadar büyük ve önemli bir kulüp olduğunu gösterir

Güncellenme Tarihi : 8.6.2023 10:42

İLGİLİ HABERLER