Spor
  • 8.6.2023 10:29

Dursun Özbek açıkladı.. Galatasaray'de teklif gelen futbolcular

Dursun Özbek ayrıca 5 transferini birden açıklarken, Avrupa devlerinden hangi oyunculara teklifler geldiğini de açıkladı. 

"YOK PAHASINA GÖNDERMEYİZ"

Okan Buruk bir transfer listesi verdi mi?

Tabii ki verdi ama Galatasaray'da futbol operasyonu şöyle; hoca rapor versin, biz ona göre çalışalım değil. 7 gün 24 saat scout ekibiyle oradayız. Bir isim gündeme geldiğinde rapor beklemeden hemen analizini yapıp, tartışıp, anında görüşüyoruz.

Morutan, Taylan, Mohamed gibi kiralıklar geri gelecek. Kalacaklar mı?

Kaderlerini masaya yatıracağız. Mohamed'e 4 milyon dolar bonservis ödedim. Yabancı sayısı belli. Hedeflerimiz var. Önümüzdeki 15 gün oyuncular izin kullanacak ama yönetim olarak biz izin yapmıyoruz. Menajerler vasıtasıyla, kulüpler bazında görüşmeleri yapacağız. Avrupa'daki bazı ikinci lig ekipleriyle ilişkilerimiz var. Galatasaray imajını kardeş takımlarla Avrupa'da da yaşatmak istiyoruz. Dönecek oyuncuları da burada değerlendirebiliriz. Dünya yükü para verip aldığımız futbolcuları bir anda yok pahasına elden çıkaramayız. Sabırlı olacağız...

OKAN HOCA İLE YENİ SÖZLEŞME YAPACAĞIZ

Okan Buruk'un sözleşmesindeki opsiyonu devreye soktunuz.

Evet devreye girdi, ona inanıyoruz.

Ücreti artacak mı, opsiyondaki ücretle mi devam edecek?

Ankaragücü maçı öncesi biz opsiyonu kullandık ama demek değil ki hocayla yeni bir sözleşme yapmayacağız. Hocanın ailesi yurt dışında yaşıyor. Onun düşüncesi de önemli. Biz opsiyonu kullanarak ona olan güvenimizi gösterdik. Ücretinde artış olabilir..

İyi ki Okan Buruk'u aldık diyor musunuz?

Okan'ın hikâyesi başka. Geldiğimiz ikinci gün görüştük. Metin Bey (Öztürk) de kendisiyle temas etmiş. Biz bir ekibiz, bu da bir ekip işi. Okan hocanın gelmesi de takım olayının parçasıdır. Son derece de başarılı olmuştur. Uyum içinde gitmiştir.

"5 OYUNCUYA TEKLİF VAR"

Sayın Başkan, oyuncularınıza çok teklifler geldiği söyleniyor. Bunlar doğru mu? Ne düşünüyorsunuz?

Ben bu takımın bozulmasından yana değilim. Bu konuda uykularım kaçıyor. İyi bir uyum yakaladık. Birkaç takviye yaparak yola devam etmek istiyoruz. Beş tane oyuncumuza teklif var (Boey, Nelsson, Torreira, Oliveira, Zaniolo). Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, ön elemelerimiz var. Sportif başarı camiamızı çok mutlu etti... 30 milyon taraftarımız inanılmaz mutlu oldu. Teklif gelen oyuncularımıza şunu söyleyeceğiz; Galatasaray'dan seni transfer etmek isteyen kulübün de Galatasaray'ın şöhretine yakışır şekilde gelmesi lazım. Her iki tarafın da memnun olacağı teklif alması lazım.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 13:24

İLGİLİ HABERLER