Spor
  • 9.5.2024 11:27

Dursun Özbek'ten müjde üstüne müjde

Galatasaray Divan Kurulu Mayıs ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşti. Toplantının gündemi ise 25 Mayıs’ta yapılacak seçim oldu. Söz konusu seçime de aday olan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de divanda açıklamalarda bulundu. Alınan yetkiler doğrultusunda vaatlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Özbek, “Öncelikle Mecidiyeköy’de inşaat halinde duran binamızı bir rezidans projesi haline getirdik ve lansmanını da yaptık. Leo Rezidans projesinin gelirleri ve şahsi kefaletlerimizle Florya’daki arazimize bitişik halde bulunan 40 dönümlük Emlak Konut’a ait araziyi satın aldık. Alınan bu arazi mevcut arazimizin 2 katı büyüklüğünde olup değerini kat kat büyütmüştür” diye konuştu.

‘Gelir 6 milyar TL’ye ulaşacak’

Artan gelirlerle ilgili bilgi veren Özbek, şöyle devam etti: “2022 yılında yaklaşık 1.2 milyar TL olan Sportif A.Ş. gelirlerimizi ilk 9 aylık dönemimizde 2023 yılında 4.5 milyar TL hasılata ve 608 milyon TL kâra ulaştırdık. Sene sonunda hasılatımızın 6 milyar TL mertebelerine gelmesini planlıyoruz. Yine 2022’de GS Store’da yılda 3 milyon adet ürün, 200 milyon TL ciroya ulaşırken bugün geldiğimiz noktada 11 milyon parça ürün ve yaklaşık 2 milyar TL ciroya ulaşmış durumdayız. Eğer bu ivme hedeflediğimiz şekilde devam ederse 20 milyon adet ürün ve 3 milyar TL ciro hiç de uzak değil.”

‘Stadımıza yakın araziyi aldık’

“2021-2022 sezonunda yaklaşık 17 milyon Euro olan sponsor, reklam veren ve lisans gelirlerimizi bu sezon yaklaşık 58 milyon Euro’ya ulaştırdık. Göreve geldiğimizde amatör branşların maçlarını farklı salonlarda oynamaları ve tüm branşlara ait bir kamp salonunun bulunmaması önemli bir sorundu. Amatör şubelerimizin büyük bir kısmını tek bir yerde toplayabilmek ve çok amaçlı bir spor salonuna sahip olmak amacıyla stadımıza yakın, Vadi İstanbul’a bakan araziyi 49 yıl üst kullanım hakkıyla aldık.”

‘Sezonu Kemerburgaz’da açıyoruz’

“Florya’daki tesisimiz artık beklentilerimizi karşılayamıyor. Bunu çözmek amacıyla Kemerburgaz’daki arazide çalışmalarımıza başladık. Hali hazırda inşaatını bitirdiğimiz yaklaşık 14 bin 500 metrekare kapalı alanın yanında akademimiz için de bir kamp tesisinin çalışmalarına başladık. Bu konuyu iftiharla söylüyorum; Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesislerimizin tamamı kulübümüzün öz sermayesiyle yapılmış bir tesis olacak. Bunun övündüğüm kısmı da her Galatasaraylıdan bir tuğla gelmesi. Futbol takımımız yeni sezonu Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde açacak.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 9.5.2024 11:32

İLGİLİ HABERLER