Gündem
  • 23.11.2022 04:17

Düzce'de Türkiye'yi sallayan şiddetli deprem

TSİ 04:08'te Düzce'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa, Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Balıkesir'de de hissedildi. 
Önce aşağıdan yukarıya sonra da soldan sağa sallayan deprem nedeniyle vatandaşlar yataklarından fırladı.
İlk belirlemelere göre 5.9 şiddetinde olan depremin merkez üssünün Düzce'nin Gölyaka ilçesi olduğu ve yerin 6 kilometre altında meydana geldiği açıklandı.
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04:08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

İÇ ANADOLU VE MARMARA BÖLGESİ SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce merkezli Depremde İç Anadolu ve Marmara bölgesi sallandı.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

İSTANBULLULAR DEPREMİN ARDINDAN SOKAĞA ÇIKTI

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbullular sokağa çıktı.

Süleyman Soylu'dan ilk açıklama

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun +

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR HABER YOK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce'de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

Düzce'den ilk görüntüler gelmeye başladı..

Resim
 

Güncellenme Tarihi : 23.11.2022 04:46

İLGİLİ HABERLER