E-KULAKTA KARŞILIKLI YOLSUZLUK SUÇLAMASI

2 dk okuma
E-KULAKTA KARŞILIKLI YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Hızlı Özet

Önce, Telekom Genel Müdürü Ekinalan, ''''e-postalarımı izliyorlar'''' gerekçesi ile, AKP Milletvekili Hamza Albayrak''ın oğlunu suçladı. Albayrak ise, Ekinalan için ''''Yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım'''' dedi.

Türk Telekom (TT) Genel Müdürü Mehmet Ekinalan''ın, elektronik posta (e-posta) mesajlarının gizlice izlendiği iddiasıyla yaptığı suç duyurusunun ardından başlatılan savcılık soruşturması, derinlerdeki yolsuzluk savaşını ortaya çıkardı.
TT yöneticileri, ''''Mesajlara giren, (e-kulak) AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak''ın danışmanı Mehmet Ali Akyol''dur'''' iddiasını dile getirdiler. TT''ye ilişkin yolsuzluk dosyalarıyla tanınan ve oğlu savcılıkta ifade veren AKP''li Albayrak, Akyol''la ilgili iddiayı ''''Yolsuzluklarını örtmeye çalışıyorlar, iftira atıyorlar. Bunların ayağına çivi batsa Mehmet Ali''den biliyorlar'''' diye yanıtladı.

''Hesaplaşacağım''
Meclis Yolsuzluklarla Mücadele Komisyonu''nda Başkan Vekili, KİT Komisyonu''nda üye, TT Alt Komisyonu''nda da başkanlık yapan Hamza Albayrak, soruşturmanın açıklık kazanmasının ardından TT''deki yolsuzluklarla ilgili 150 klasöre yakın dokümanla suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Albayrak, ''''Bu yolsuzlukların arkasında genel müdür mü var, bakan mı var (Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım''ı kastediyor), kim varsa hesaplaşacağım'''' dedi.

Devletli Akyol
Halen TT''de bilgi-işlem uzmanı kadrosunda bulunan ve 2 yıl önce Albayrak''ın danışmanı olan Akyol''un, ''''İstediğinde her e-postaya iz bırakmadan girebilecek kadar bilgili olduğu savunuldu.
Albayrak, Mehmet Ali Akyol''la ilgili iddialara şöyle yanıt verdi:
''''Akyol TT''de çalışırken benimle yaptığı telefon görüşmelerini takip etmişler. Sonra Ordu''ya sürmeye kalktılar. Ben de Ulaştırma Bakanı''na gidip ''Bu çocuğa neden zulüm yapıyorlar?'' dedim. Bana ''O sakıncalı'' dedi. Bunun üzerine kendisini yanıma danışman olarak aldım.''''

Telekom Genel Müdürü: Her mesajım takipte

Soruşturmayla ilgili tarafların iddia ve açıklamaları şöyle:
Mehmet Ekinalan: Her türlü e-postamı takip ettiklerini biliyoruz. Ancak bu işi yapan sadece tek bir kişi değildir.
TT yetkilileri: Ekinalan''ın Emre Albayrak''ın yanında ismini vermediği kişi Mehmet Ali Akyol''dur. Biz bu kişinin TT''de çalışırken de yöneticilerin e -postalarına girdiğini tespit ettik. İşten çıkartıyorduk, Albayrak yanına danışman olarak aldı.''''
Hamza Albayrak cephesi: TT''nin polise verdiği döküm listesine göre, Emre Albayrak 28 gün boyunca Ekinalan''ın e-postasına kilitlenmiş. Bu teknik olarak mümkün değil. Albayrak''a ait dökümlerin TT''de üretilmesi de mümkündür.''''

(milliyet)
Bu haber 2644 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı
Gündem

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ/PDY’nin “kamu mahrem” ve “kamu mahrem izdivaç” yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 15’i tutuklandı. Soruşturmada, örgüt mensuplarının evlilik süreçlerinin sözde “abi” ve “ablalar” tarafından organize edildiğine ilişkin tespitlere ulaşıldı

Habervitrini13626 Görüntüleme
Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13254 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13133 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12955 Görüntüleme