Gündem
  • 8.5.2004 21:44

ECEVİT: '' GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI YERİNDE ''

ANKARA - DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanlığı'nın YÖK Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamasının ''çok yerinde'' olduğunu söyledi.
     Ecevit, aralarında bilim adamları ve gazetecilerin de yer aldığı Hindistan'dan gelen bir heyeti DSP Parti Okulu'nda kabul etti.
     Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, YÖK Yasa Tasarısı'na ilişkin bir soru üzerine, inançlara saygılı laikliğin Türkiye'yi sağlıklı bir şekilde yaşatabilmenin başta gelen koşulu olduğuna dikkat çekti.
     Bunu sağlamak için eğitimde laikliğin esasları konusunda ödünsüz bir tavır sergilenmesi gerektiğini belirten Ecevit, ''Hükümet'in bu konudaki yaklaşımıyla ilgili ciddi kaygıları, kuşkuları bulunduğunu'' ifade etti.
     Ecevit, şunları söyledi:
     ''Bugünkü hükümetin bazı yetkilileri, tabandan gelen isteklerden söz ediyor, onlar halkı yeterince tanımıyorlar. Türk halkı Atatürk'ün özellikle laiklik ilkesiyle Türkiye'ye neler kazandırdığını biliyor.''
     Laiklik konusunda ister sivil, ister asker olsun tüm vatandaşların kaçınılmaz görevleri bulunduğunu belirten Ecevit, ''Genelkurmay Başkanlığımız da bu konuda üzerine düşen görevi gereğince yerine getirmiştir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER