KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, Bağ-Kur ve SSK'nın, eczanelere ilaç alacakları borcunun 205 trilyon lira olduğunu belirterek, eczane geri ödemelerinin bir an önce yapılmaması durumunda, bu sosyal güvenlik kuruluşları hakkında 30 Ağustos'ta icra işlemi başlatacaklarını bildirdi.
Domaç, Birlik Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Bağ-Kur ve SSK'nın, Türk Eczacıları Birliği ile imzalanan protokol hükümlerine bağlı kalmadığını öne sürdü.
Mehmet Domaç, serbest eczanelerin Bağ-Kur'lu hastalara verdiği ilaçların bedelinin, ithal ilaçta 1 ay, yerli ilaçta 2 ay içinde, SSK'lı hastalara verilen ilaç bedellerinin ise ''faturanın kuruma tesliminden sonra en geç 30 gün içinde'' geri ödenmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı.
Buna rağmen, Bağ-Kur'un ödemelerinin protokolde belirlenen sınırı aşarak 105-110 gün, SSK ödemelerinin de 60 güne çıktığını anlatan Domaç, bu gecikmeye bağlı olarak, devletin eczacıya toplam borcunun 205 trilyon lira olduğunu söyledi. Domaç, yurt genelindeki serbest eczacıların Bağ-Kur'dan 135 trilyon, SSK'dan da 70 trilyon liraya ulaşan günü geçmiş alacakları bulunduğunu bildirdi.
Domaç, ''Sağlık hizmetinin kesintisiz sürdürülebilmesi için, toplumun önemli bölümünün sağlık güvencesini üstlenen bu kurumların birikmiş eczacı alacaklarını süratle ödemesi gereklidir'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:44