Asayiş
  • 27.5.2004 01:32

EDİRNE'DE İKİ YILDIR EVİNDE REHİN TUTULAN POLİS EŞİ YAPILAN BİR BASKINLA KURTARILDI

Edirne'de 2 yıldır evinden dışarı çıkartılmayan polis eşi, komşularının ihbarı üzerine polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan akli dengesi bozuk kadına günde bir kez yemek getiren kişinin, 4 yıl önce kadının evini kendi üzerine geçirdiği ve maaşını gasp ettiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, eşi vefat ettikten sonra evinde hapis hayatı yaşayan ve komşularıyla irtibatı kesilen Ayşe Hayrunnisa Güner'in (77) yaşamından endişe ettiklerini belirterek emniyete başvurdu. Güvenlik güçleri, Güner’in evine operasyon düzenledi. İki katlı eve çilingir yardımıyla giren polis, kötü şartlarda hayatını sürdüren yaşlı kadına ulaştı.

Güner'in 2 yıldır evinde ‘esir gibi’ yaşadığını ifade eden mahalle sakinleri, “Hacı annemizin durumuna üzülüyoruz. Kendisine günde bir öğün yemek getiren kişi, yaşlı kadına bakamıyor. Kadın 2 yıldır evinden hiç dışarı çıkmadı. Güner'in tedavi ettirilerek huzurevine yatırılmasını istiyoruz.” dedi. Daha sonra 112 Hızır Acil Servisi'nin ambulansıyla Edirne Devlet Hastanesi'ne götürülen Hayrunnisa Güner, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Ayşe Hayrunnisa Güner'e günde bir öğün yemek getirdiği belirtilen ve yaşlı kadının akrabası olmayan S.C.'nin ifadesine başvuran polis, tapu kontrolü sonucunda, bu kişinin, yaşlı kadının evini 4 yıl önce üzerine geçirdiği ve maaşını da bankadan çektiğini tespit etti. Bakıma muhtaç Güner, S.C.'nin kendisine ölünceye kadar bakacağını vadettiğini belirterek, maaşından ve evinin durumundan haberdar olmadığını söyledi. Serbest bırakılan S.C. ile ilgili adli soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER