Spor
  • 21.7.2009 14:53

EFSANE BEŞİKTAŞLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI: "BEN PARA BİRİKTİRMEDİM, DOST BİRİKTİRDİM"

UFUK TUNCAELLİ - MEHMET SELMAN BEKTAŞ-İSTANBUL

Törene Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve siyah-beyazlı futbolcular, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, siyah-beyazlı camianın önde gelen isimleri, Vedat Okyar'ın eşi Asuman Okyar ve oğlu Suat Okyar ile çok sayıda siyah-beyazlı taraftar katıldı. Tören öncesi Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli ve siyah-beyazlı futbolcular, tek tek Vedat Okyar'ın eşi Asuman Okyar'a başsağlığı diledi. Vedat Okyar'ın tabutuna Beşiktaş bayrağı ve arkasında Vedat Okyar yazan 10 numaralı Beşiktaş forması konuldu.

Törende ilk konuşmayı yapan Suat Okyar, konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Babasına gösterilen sevgi nedeniyle inanılmaz bir baskı hissettiğini söyleyen Suat Okyar, "Babamın bıraktığı bu sevgi çok büyük bir miras. İnşallah biz de buna layık oluruz. Ona layık bir evlat olmuşuzdur. Bütün babalar çok kıymetlidir. Umarım babam gibi bir baba olabilirim. Babam hayatında yaptığı hiçbir şeyden karşılık beklemedi, bize de bunu öğretti. Bize 'Ben para biriktirmedim, dost biriktirdim' demişti. Sizlerden rica ediyorum, lütfen onu unutturmayın" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer ise, "Hepimizin başı sağolsun. Bir güzel adamı, bir sevgi dolu adamı kaybettik. Sözün bittiği noktadayız, ama Vedat ağabeyi hiçbirimiz unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü o futboluyla olduğu kadar gazeteciliğiyle, kişiliğiyle, sevgi dolu yüreğiyle bize çok şey öğretti" diye konuştu.

Beşiktaş'ın unutulmaz oyuncularından Sanlı Sarıalioğlu da, "Vedat, benim dolu dolu 40 yıllık dostumdu, arkadaşımdı. Bu süre içinde beni hiç kırmadı. Hayatı boyunca hiçbir şekilde hiç kimseyi kırmadığına da yüzde yüz inanıyorum. Onun güzellik ruhunun içindeydi. Hep sevgi doluydu, hep sıcaktı, hep el uzartırdı, hoşgörüyle bakardı her şeye. Kimseyi üzmezdi, yorumları da çok sıcaktı. Futbolcuyken hiç sakatlanmadı. Bu yaşına kadar hiç hastalanmadı. İlk kez tökezledi. Ona da gücü yetmedi. İçimizden koskoca bir parça koptu. Mükemmel bir aile reisiydi. Örnek bir insandı. Onu çok özleyeceğim. Unutmak ne kelime. Her zaman içimizde yaşayacak" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise, Vedat Okyar'ı kalplerinde yaşatacaklarını belirterek, "Sadece Beşiktaş'ın ve Türk spor camiasının değil, insanlığın başı sağ olsun. Para düşünmedi, dost düşündü. Galibiyet düşünmedi, dost düşündü. Onu kaybettik, ama kalbimizde yaşatacağız. Geçen yıl Kazım ağabeyi kaybettiğimizde şampiyonluk sözü vermiştik. Şimdi de güzel adama söz veriyorum. Şampiyonluk kupalarını onun için kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Vedat Okyar'ın naaşı, konuşmalar ve yapılan duaların ardından kulüp binasından alkışlar ve çiçeklerle uğurlandı. Vedat Okyar'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER