EFSANE YARATIK KOCAAYAK BULUNDU!
ABD'de iki avcı, efsanevi kocaayak yaratığının cesedini bulduklarını iddia etti. Avcılar, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek keşifleri hakkında bilgi verecek.
ABD'de Whitton ve Rick Dyer adlı iki avcı, Georgia Eyaleti’nin kuzeyindeki ormanlarda efsanevi yaratık kocaayaka ait ceset bulduklarını açıkladılar.
Whitton ve Dyer, yaratığın yaklaşık 2.3 m boyunda ve 230 kg ağırlığında, tüylerinin kızıl, gözlerinin ise siyah-gri renkte olduğunu belirtiyorlar. Avcılara göre, yaratığın ünlü ayakları 5 parmaklı ve 41 cm boyunda, dişleriyse gorilden çok bir insanın diş yapısını andırıyor.
Avcılara 'kocayak uzmanı' Tom Biscardi'nin danışmanlık yaptığı, Georgia eyaletinde cesedin bulunduğu yere bizzat giderek incelemelerde bulunduğu, yaratığın genetik yapısının belirlenmesi amacıyla DNA testleri için de aracılık ettiği belirtildi.
Cesedi gizli bir yerdeki derin dondurucuda sakladıklarını söyleyen ikili, bulunan cesedin gerçekten kocayayağa ait olduğundan emin ve basın toplantısında bunu kanıtlayacaklarını ileri sürüyorlar.
Ancak cesedi basın toplantısında teşhir etmeyeceklerini açıklamaları, iddiaların güvenilirliği konusunda şüphelere yol açtı. Kocaayakın varlığına inananlar ise, bu defa tatmin edici kanıtların ortaya konulacağını umuyor.
Çoğu insanın tamamen hayal ürünü olduğununa inandığı kocaayak, ihtilaflı durumuna rağmen Kuzey Amerika'da popüler kültürüel sembolleri arasında yer alıyor. 2010'da Kanada'nın Vancouver kentinde yapılacak Kış Olimpiyatları'nın maskoıtlarından biri de kocaayak.