Ekonomi
  • 12.11.2022 23:58

Ekrem İmamoğlu'nun talebine TOGG'dan olumsuz cevap

Togg'un "Cumhurbaşkanımız tarafından verilen ön siparişler dışında sipariş almadığımızı yinelemek isteriz" açıklamasının ardından CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. TOGG'dan 100 adet elektrikli araç talebi olduklarını belirten İmamoğlu, "Bu açıklamayla, TOGG'dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı'nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz" dedi.

Togg tarafından gün içinde yapılan açıklamada, daha önce de açıkladıkları gibi ön sipariş sürecinin Şubat 2023 itibarıyla başlatılacağı belirtilerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön siparişler dışında sipariş almadığımızı yinelemek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Togg'un bu açıklamasına ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

"100 adet elektrikli araç talebimiz oldu"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İBB'nin 100 adet elektrikli araç talep ettiğine vurgu yaparak "Tarihi Yarımada'da kullanmak için yerli ve milli Togg'dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklamayla, Togg'dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı'nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz" dedi.

Togg'dan gelen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Mart 2023 tarihi itibariyle yollara çıkacak akıllı cihazımıza olan ilgiyi gururla takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibariyle başlatacağız. O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön siparişler dışında sipariş almadığımızı yinelemek isteriz. Togg hakkındaki tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmenizi, Togg tarafından açıklanmayan bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Bizi izlemeye devam edin."

Güncellenme Tarihi : 12.11.2022 22:09

İLGİLİ HABERLER