Gündem
  • 20.9.2006 17:43

EKSİK GRAMAJ, BAŞKANI ZORA SOKTU!..

  Burdur AK Parti Merkez İlçe Başkanı Alem Yıldız’a ait fırın hakkında ekmeklerin eksik gramajla satıldığı gerekçesiyle zabıt tutuldu. Alem Yıldız, eksik gramajın "makine hatasından" kaynaklandığını iddia etti.
      Burdur Fırıncılar Birliği adına açıklama yapan Hilal Ekmek Fabrikalarının sahibi Bahri Yücel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Alem Deniz’in fırınına zabıta tarafından baskın yapıldığını kaydetti. Fırında eksik gramajla ekmek satıldığını belirten Yücel, fırın hakkında zabıt tutulduğunu söyledi.
      Alem Deniz’in Burdur Fırıncılar Birliği’ne de üye olmadığını dile getiren Yücel, Burdur’da yaklaşık üç yıldır fırıncıların rekabet içinde çalıştıklarını, bunun sonucunda ekmeğin komşu illere göre Burdur’da 10-15 YKr daha ucuza satıldığını kaydetti.
      Yücel, şöyle konuştu:
      "Alem Deniz (Ya bana 25 bin ekmek dağıtacağım pazar vereceksiniz ya da bu rekabeti devam ettireceğim) demiştir. Burdur’un toplam ekmek dağıtma kapasitesi 70 bin adet ve kendisinin haricinde 13 fırın işletmecisi olduğu düşünülürse
      talebinin ne kadar büyük olduğu görülecektir. Biz Fırıncılar Birliği olarak rekabete devam edecek gücü kendimizde bulamaz iken Denizler Ekmek Fırınının sahibi Alem Deniz’in bunu nasıl yapmaya cesaret ettiğini açıkçası uzun uzun düşündük. Ancak bir birlik üyesi fırıncımızın uyarısı üzerine Denizler Ekmek Fırını’nın sahibi Alem Deniz’in rekabeti nasıl devam ettirdiğini anladık. Çünkü bu fırıncımız rekabeti devam ettirmek için fırınında eksik gramajlı ekmek üreterek siz sayın halkımıza arz ediyormuş. Burdur Belediyesi Zabıta Ekibi pazar günü olmasına rağmen akşama kadar çalışarak satış yaptığı noktalarda zabıt tutularak ekmekleri toplamıştır."
      
      Burdur Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Cansu Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, ihbar üzerine baskın yapılan fırında 213 ekmeğin 10-15 gram eksik olduğunun belirlendiğini bildirdi.
      Sinanoğlu, fırın ve dağıtım yapılan 4 bakkaldan eksik gramajlı ekmeklerin toplatıldığını, fırın hakkında da zabıt tutulduğunu ifade etti. Sinanoğlu, zaptın üst yazı ile encümene gönderildiğini, fırın hakkında bundan sonraki işlemlere encümenin karar vereceğini kaydetti.
      
       AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve Denizler Fırını sahibi Alem Deniz de, ekmekteki eksik gramajın makine hatasından kaynaklandığını savundu.
      Günlük ortalama 12-13 bin ekmek ürettiğini belirten Deniz, az sayıda ekmekte eksik gramaj tespit edildiğini, bunun kamuoyuna yansıtılmasının ise "art niyetli" olduğunu savundu.
      Deniz, 25 bin ekmek dağıtabileceği pazar verilmesi istendiği yönündeki iddialara da, "Söylediklerim yanlış anlaşılıyor. Ben onlara kapasitemi 25 bine çıkarmam gerektiğini söyledim. Bunu yanlış yere çekmişler" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:29

İLGİLİ HABERLER