Gündem
  • 30.3.2024 21:39

Ekvatorun en genç belediye başkanı vahşice katledildi

Ekvador'un en genç belediye başkanının vurularak öldürüldü

Ülkenin ulusal polisi, Ekvador'un en genç belediye başkanı 27 yaşındaki Brigitte García'nın Pazar sabahı vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Ekvador'un en genç belediye başkanı Brigitte Garcia, suikasta uğradı

Polis, X'te yayınlanan bir açıklamada, küçük bir sahil kenti olan San Vicente'nin belediye başkanı García'nın, öldürülen iletişim müdürü Jairo Loor ile birlikte kiralık bir arabada bulunduğunu söyledi. . Polis, ilk incelemelerde ateşin aracın içinden ateş edildiğini gösterdiğini söyledi.

Polis, daha ileri soruşturmaların sürdüğünü söyledi. Ekvador Hükümet Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, olayı bir "ceza eylemi" olarak nitelendirdi ve cinayetlerin arkasında herhangi bir kişi veya grubu suçlamamasına rağmen "terörizm, organize suç ve siyasi yolsuzlukla mücadele"ye atıfta bulundu.

Ekvador'un en genç belediye başkanı öldürüldü - Bursa Hakimiyet

Bakanlık, "Aileleriyle dayanışma içindeyiz ve bu suçların cezasız kalmaması için devletin tüm gücünü kullanma kararlılığımızı yineliyoruz" dedi.

X profiline göre Garcia ülkenin en genç belediye başkanıydı . Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, sosyal medyada  "yeter!" diyerek inanmadığını ifade etti.

Brigitte García: Ecuador's youngest mayor shot dead, police say | CNN

"Tanrım! Brigitte! Kendisi ülkenin en genç belediye başkanıydı” diye ekledi ve García ile kendisini kucaklaşırken gösteren bir fotoğraf ekledi.

San Vicente belediyesine göre Pazartesi öğleden sonra García için bir anma töreni yapılması planlanıyor. Cenazesinin Salı günü yapılması planlanıyor.

Ekvador, silahlı çetelerin elindeki artan şiddet olayları ile boğuşuyor.

Ocak ayında Ekvador, 'Fito' olarak da bilinen kötü şöhretli çete lideri José Adolfo Macías'ın Guayaquil'deki hapishaneden kaçmasının ardından olağanüstü hal ilan etti. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa ertesi gün ülkede "iç silahlı çatışma" ilan etti ve silahlı kuvvetlere ülke çapındaki şiddeti etkisiz hale getirmek için "askeri operasyonlar" yürütme emri verdi. Cumhurbaşkanlığı ofisine göre, kararnamenin üzerinden iki haftadan kısa bir süre geçtikten sonra 2.000'den fazla kişi gözaltına alındı.

García, geçen yıl eski başkan Correa ile ittifak halinde olan sol görüşlü Yurttaş Devrimi Partisi'nin bir üyesi olarak seçildi.

Sosyal medya akışına göre, geçtiğimiz haftalarda San Vicente'ye temiz içme suyu getirilmesine yardımcı olmak için çalışmış ve yakın zamanda proje hakkında ülkenin kalkınma bankasıyla görüşmüştü.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2024 21:45

İLGİLİ HABERLER