Dünya
  • 30.5.2004 00:51

EL KAİDE SUUDİ ARABİSTAN'DA ÇOĞU AMERİKALI 50 KİŞİYİ REHİN TUTUYOR

EL HUBER  - Suudi Arabistan'ın doğusundaki sahil şehri El Huber'de militanların bugün düzenledikleri 3 saldırıda aralarında yabancılarında bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Militanlar yaklaşık 50 kişiyi rehin tutarken, güvenlik güçlerinin binaya girmeye hazırlandığı bildirildi.


Suudi Arabistan Veliaht Prensi Abdullah bin Abdülaziz, Oasis kompleksine yapılan saldırıda aralarında yabancılarında bulunduğu en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıdan terör örgütü El Kaide ile bağlantılı grupları sorumlu tutan Prens Abdullah, 4 ya da 5 kişi olduklarını belirttiği saldırganların çevresinin sarıldığını ve operasyonun devam ettiğini kaydetti.

 Ölenler arasında 2 Suudi muhafız, 10 yaşında bir Mısırlı çocuk, 1 Amerikalı, 1 İngiliz, 1 Filipinli, 1 Hintli, 1 Pakistanlı ve 1 İsveçli'nin bulunduğu öğrenildi. İngiliz ve İsveçli yetkililer ise ölenler arasında vatandaşlarının bulunduğunu doğrulayıcı bir açıklamada bulunmadı.


Militanların, çoğu Amerikalı, İtalyan ve Arap 50 kişiyi rehin tuttukları bildirildi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise devam eden operasyon sırasında 3 Hollandalı rehinenin kurtarıldığı açıklandı.

Kurtarılan rehinelerin en kısa zamanda Hollanda'ya gönderilecekleri belirtildi.
Gergin bekleyiş devam ederken, rehineleri kurtarmak isteyen güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında zaman zaman silahlı çatışmanın yaşandığı ve bölgeden patlama sesleri geldiği açıklandı. Güvenlik güçlerinin rehinelerin tutulduğu 6 katlı binaya girmek için hazırlıklara devam ettikleri öğrenildi.
ABD'nin Riyad Büyükelçiliği, saldırının ardından ülkedeki vatandaşlarından Suudi Arabistan'ı terk etmelerini istedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER