Gündem
  • 29.2.2024 01:15

El Kassam 13 israil askerini vurdu

Gazze'de bir günde 13 işgal gücü askerini vurdu..
Kudüs Tugayları, Han Yunus'ta bir aracın bombalandığını ve bir askerin keskin nişancı tarafından vurulduğunu duyurdu

İsrail işgal ordusu 27 Şubat 2024 Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 13 askerinin yaralandığını açıklarken, bunlar arasında kaç ölü olduğunu her zamanki gibi bildirmedi..Filistin direnişi de Şeride'deki işgal askerlerine yönelik özel operasyonların olduğunu ortaya çıkardı.

Ordunun internet sitesinde yayınlanan verilere göre, "Gazze'de geçen yıl 27 Ekim'de başlayan kara savaşının başlangıcından bu yana yaralanan subay ve asker sayısı Pazartesi günü kaydedilen 1.405'ten 1.421'e yükseldi".

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralananların toplam sayısından Anadolu Ajansı'nın haberine göre "296'sı ağır, 476'sı orta, 649'u da hafif yaralı" olduğu belirtildi.

Aynı kaynağa göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan İsrailli subay ve askerlerin sayısı 2.981'e yükseldi; bunların arasında "465'i ağır yaralı , 791'i orta yaralı ve 1.724'ü hafif yaralı" yer alıyor.

İsrail tarafının açıkladığı resmi verilere göre, Salı günü itibarıyla, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunda ölenlerin sayısı, kara savaşının başlangıcından bu yana 240 olmak üzere 580'e ulaştı.

Kudüs Tugayları ise Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinin güneyindeki Dawlat Kavşağı yakınlarında İsrail askeri aracını patlayıcıyla patlattığını söyledi. Kudüs Tugayları ayrıca bir İsrail askerinin Han Yunus'un doğusundaki ön cephelere keskin nişancı saldırısının sahnelerini de yayınladı.

Ayrıca İsrail işgal ordusu, Gazze şehrinin doğusundaki El-Zaytun mahallesinde de askeri operasyonlarını sürdürdüğünü açıkladı . Açıklamada şunları ekledi: "401'inci Tugay Muharebe Grubu askerleri Al-Zaytun mahallesine yönelik geniş çaplı baskını sürdürüyor."

Ayrıca "silahlı kişilerle yüz yüze çatışmaların" yaşandığını da belirtti. Ordu, "faaliyet sırasında askerlerin bölgede silah üretimi için bir alan, roketatarlar ve Hamas'ın güçlerimize karşı kullandığı sistemler de dahil olmak üzere silahlar bulduğunu" iddia etti.

Kendisi şunları ekledi: "Savaş grubunun Zeytun'daki tümen düzeyindeki harekât sırasındaki faaliyetleri kapsamında, kuvvetler, savaş araçlarının depolanması için bir depo ve silah üretimi için çok sayıda ekipmanın bulunduğu bir torna tezgahı buldu."

Öte yandan İsrail ordusu, "tugay mühendislik güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezinde Hamas örgütüne ait onlarca askeri binayı tahrip ettiğini" iddia etti.

Kendisi şunları söyledi: "Gazze Tümeni ateş merkezi ve Güney Komutanlığı liderliğinde Hava Kuvvetleri, birkaç saat sonra Gazze kuşatma bölgesindeki kasabalara ateş açtıktan sonra dün (Pazartesi) Gazze Şeridi'nin merkezine baskın düzenledi."

İsrail işgal ordusu ayrıca, "Givati ​​Tugayı'na bağlı muharip grup askerleri, son 24 saat içinde güçlerin düşman bölgelerine baskın düzenlediği ve İsrail'e bitişik toprakları temizlediği Han Yunus'un (güney Gazze Şeridi) doğusunda tugay faaliyetlerine devam ediyor" dedi. kapsama alanının kasabaları”, daha fazla ayrıntı olmadan.

Güncellenme Tarihi : 29.2.2024 01:22

İLGİLİ HABERLER