Gündem
  • 20.5.2024 01:05

El Kassam 5 askerinin öldürüldüğünü duyurdu...

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, şehrin doğusunda yaya gücü çekerek anti-personel cihazıyla hedef alan 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü, diğerlerinin de yaralandığını duyurdu. 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail Apaçi helikopterini hedef aldığı belirtildi.

Telegram platformunda yaptığı açıklamada El-Kassam, savaşçılarının "Siyonist bir ayak kuvvetini cezbettiğini ve bununla bir anti-personel cihazını patlatabildiğini" belirterek, savaşçılarının "birliklerden 5 askerin öldürüldüğünü doğruladığını" ifade etti. 
Refah şehrinin doğusundaki El-Taba'in Camii civarında başka askerlerin yaralanması üzerine gelen kurtarma ekibinin pusuya düşürüldüğü açıklandı

İlgili bir bağlamda El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hava sahasında "SAM 7" füzesi taşıyan İsrail işgal ordusu helikopterini hedef alan operasyonun video klibini yayınladı.

Cumartesi günü Telegram platformundaki bir gönderide şunları söyledi: "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampının kuzeyindeki bir Apache helikopterine Sam-7 füzesinin fırlatılışını izleyin."

Video klipte, roketatar taşıyan bir Qassam savaş uçağının Sam-7 füzesiyle bir Apache helikopterini hedef aldığı görülüyor ancak helikopterin akıbetini gösteren video yok.

Cumartesi günü erken saatlerde El Kassam 15 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Refah'ın doğusunda bazılarının saklandığı bir evin hedef alınmasının ardından El Kassam'ın gün içinde açıkladığı İsrail ordusunun ölü sayısı 20'ye çıktı.

Saat 17.25'e (UTG) kadar İsrail tarafından El Kassam'ın açıklamalarına ilişkin herhangi bir yorum yapılmadı.

İsrail ordusu, iddiasıyla ittiği kentte yaklaşık 1,4 milyon yerinden edilmiş insanın varlığı göz önüne alındığında, Refah'a yönelik 6 Mayıs'ta başlattığı askeri operasyonunu, bunun yansımalarına ilişkin bölgesel ve uluslararası uyarıları göz ardı ederek sürdürüyor. "güvenli" olduğunu söyledi.

UNRWA'ya göre Refah'a yönelik operasyon, 630.000'den fazla kişinin Gazze Şeridi'nin ortasındaki Deir el-Balah şehrine zorla yer değiştirmesine yol açtı. UNRWA, şehrin "dayanılmaz derecede kalabalık olduğunu ve sefil koşullardan muzdarip olduğunu" belirtti.

İsrail ayrıca Refah'taki bölgelere yoğun hava bombardımanı düzenlemeye devam ediyor ve bu durum sürekli sivil kayıplarına yol açıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü savaş, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 114.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 Filistinlinin ise büyük yıkım ve çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kıtlığın ortasında kaybolmasına neden oldu.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaları derhal durdurma kararı almasına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın "soykırım" eylemlerini önlemek ve bölgedeki insani durumu iyileştirmek için acil önlemler almasını talep etmesine rağmen Gazze'deki savaşını sürdürüyor. 

Güncellenme Tarihi : 20.5.2024 02:21

İLGİLİ HABERLER