Gündem
  • 10.2.2024 13:32

El Kassam 7 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından öldürülme anını yayınladı

El Kassam, 7 işgal askerinin keskin nişancılarla vurulduğu videoyu yayınladı..

Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Cuma günü yaptığı açıklamada, üyelerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde anti-personel cihazını patlatmasının ardından 7 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

El-Kassam, yaptığı açıklamada, savaşçılarının "Han Yunus'un doğusundaki Abasan El-Kabira bölgesinde bir grup (İsrail) işgal askerinde anti-personel cihazını patlatmayı ve 7 askerin işini sıfırdan bitirmeyi başardığını" söyledi. "

Başka bir açıklamada El Kassam, savaşçılarının "Gazze şehrinin batısındaki El Katiba bölgesine giren düşman kuvvetlerini havan toplarıyla bombaladığını" söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki kara operasyonunun 27 Ekim'de başlamasından bu yana, silahlı Filistinli gruplara mensup savaşçılar ile İsrail ordu güçleri arasında, her iki tarafın gerçekleştirdiği operasyonların arasına serpiştirilmiş, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan çatışmalar yaşandı.

Anadolu'nun izlediği resmi verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yılın 6 Şubat'ına kadar İsrail ordusunun ölenlerin sayısı 563'e ulaştı. Bunların arasında Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonunun başlamasından bu yana öldürülen 226 subay ve asker de var.

Filistinli yetkililere göre Cuma günü, İsrail'in "soykırım" suçlamasıyla yargılandığı Gazze Şeridi'ndeki savaşta ölenlerin sayısı "geçen 7 Ekim'den bu yana 27.947 şehit ve 67.459 yaralıya" yükseldi. 

Güncellenme Tarihi : 10.2.2024 13:37

İLGİLİ HABERLER