Gündem
  • 13.5.2024 21:42

EL Kassam 8 işgal tankını vurdu çok sayıda İsrail askerini öldürdü

El Kassam, işgalcilere ağır kayıplar verdirirken, Cebeliye ve Zeytun mahallesine giren güçlere karşı bir dizi operasyon düzenleyeceğini duyurdu.

Hamas hareketinin askeri kolu olan El Kassam Tugayları, 12 Mayıs 2024 Pazar günü Cebeliye'nin doğusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve El Zeytun mahallesine giren İsrail kuvvetlerine karşı bir dizi operasyon düzenledi. Gazze Şehri'nin güneyi onlara ağır kayıplar verdirdi.

Tugaylar, Telegram platformundaki gönderilerinde, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının doğusundaki İsrail ordusu güçlerini havan toplarıyla bombaladığını ve İsrail'in "Merkava" tankını "Al-Yassin 105" mermisiyle hedef aldığını söyledi. ateş almasına ve içindekilerin ölmesine ve yaralanmasına neden oldu.

El Kassam bir genelgede, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının doğusundaki İsrail ordusu güçlerinin toplandığı yerleri havan toplarıyla bombaladığını bildirdi.

Başka bir gönderiye göre El Kassam savaşçıları, kampın doğusundaki Merkava tankına insansız hava aracıyla tanksavar füzesi atmayı da başardı.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları ile birlikte El Kassam savaşçıları, ağır kalibreli havan toplarıyla Zeytun mahallesinin güneyindeki "Sokak 10"da yoğunlaşan İsrail ordu güçlerini hedef aldı.

El Kassam Tugayları ayrıca ağır kalibreli havan toplarıyla Zeytun mahallesinin güneyindeki “Sokak 8”de yoğunlaşan İsrail ordu güçlerini de hedef aldı.

Karmaşık bir operasyonda El Kassam, "özel bir Siyonist güç tarafından bir yıldırım patlatıldı ve Jabalia şehrinin doğusunda bir asker taşıyıcısı (tandom) top mermisi ile hedef alındı, bu da gücün ölü ve yaralı kalmasına neden oldu" dedi.

Pazar günü İsrail ordusu, savaş uçakları ve toplarla kampın çeşitli bölgelerine yoğun ateş koruması altında, Cebeliye kampı ve kasabasının doğusundaki saldırısını genişletti; binlerce Filistinli yerinden edildi ve birçoğu öldürüldü.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2024 22:04

İLGİLİ HABERLER