Dünya
  • 8.12.2023 23:00

El Kassam : Bugün 21 İsrail aracını vurduk, Bombardımanda İsrail esirleri öldü

Mücahid grubu Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de sivillerin üzerine bomba yağdıran İsrail’in hava saldırıları sonucu Gazze Şeridi’nde esir tutulan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. 

Araçları yok edin ve askerleri öldürün! El Kassam, bir gün içinde işgalin kayıplarının sayısını yayınladı ve çok sayıda tutuklunun öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu..

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde / 

Direniş hareketi Hamas'ın askeri kolu El Kassam Tugayları, 8 Aralık 2023 Cuma akşamı, işgalcilerin Gazze Şehri'nin çeşitli bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda İsrailli mahkumun öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Ayrıca son 24 saatte bölgede çatışmaların tüm cephelerinde yer alan 21 askeri araç tamamen veya kısmen imha edildi.

Tugaylar, Telegram platformunda yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Son 24 saat içinde El Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'ndeki tüm savaş eksenlerinde 21 askeri aracı tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı."

Açıklama şöyle devam etti: "Mücahidlerimiz, barbarca bombalanması nedeniyle diğer bazı Siyonist mahkumların öldürülmesine ve yaralanmasına ek olarak, onun ölümüne yol açan, esir alınan askerin (Sa'ar Baruch) serbest bırakılması girişimini engelledi. Gazze bölgeleri."

"Tünel açıklıkları havaya uçuruldu"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mücahitlerimiz, yoğunlaşma ve mevzilenme alanlarına giren Siyonist güç ve araçları, güçlendirilmiş top mermileri ve anti-personel cihazlarla hedef alarak, sıfır mesafeden onlarla çatışarak bazı ölüm ve yaralanmalara yol açarak, havaya ateş açtılar. bir takım tünel açıklıklarını ve düşman askerlerine ait evleri kapattık.”

Phalange'ın açıklamasına göre, "Mücahitlerimiz askeri yoğunlaşmaları havan topları ve kısa menzilli füzelerle imha etti, Tel Aviv ve diğer hedeflere yoğun füze bombardımanı düzenledi."

Tugaylardan yapılan başka bir açıklamada ise şöyle denildi: "El Kassam Mücahidleri, düzinelerce işgal askerinin saklandığı evi patlayıcılar ve anti-personel mermisiyle havaya uçurmayı başardı. Mücahidler daha sonra eve makineli tüfekler ve silahlarla saldırdı. doğu Han Yunus eksenindeki kuvvet mensuplarını öldürdü ve yaraladı.”

Yakalanan bir askere ulaşma girişiminde başarısızlık

Cuma günü erken saatlerde El Kassam Tugayları, işgal ordusunun kendisine ulaşmaya yönelik başarısız girişimi sırasında ele geçirilen askerlerden birinin öldürüldüğünü duyurdu.

Savaşçılarının bir mahkumu kurtarmak için ilerlemeye çalıştığı sırada özel bir işgal gücü keşfettiğini ve onunla çatıştığını anlatan Falange, çatışmaların güç mensuplarının ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını, savaş uçaklarının bombalı müdahalesine yol açtığını belirtti. geri çekilmeyi örtbas etmek için.

Gazze Şeridi'ndeki bir tünelde El Kassam Tugayları savaşçıları, arşivler (El Kassam)<br>Gazze Şeridi'ndeki bir tünelde El Kassam Tugayları savaşçıları, arşiv (El Kassam)

El Kassam ayrıca çatışmanın aynı zamanda yakalanan 25 yaşındaki asker Sa'ar Baruch'un da ölümüne yol açtığını ve İsrail Özel Kuvvetleri için bir tüfek ve iletişim cihazının kontrolünün ele geçirildiğini doğruladı.

3 tutuklu öldürüldü

El Kassam Tugayları, 29 Kasım 2023 Çarşamba günü, gözaltına aldığı İsraillilerden 3'ünün İsrail'in daha önce Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombalama sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

El Kassam Tugayları, Telegram uygulamasında ölenlerin şunlar olduğunu söyledi: Sheri Silverman Bibas ve iki çocuğu Kfir (10 aylık) ve Ariel (4 yaşında).

İşgal ordusundan askerler - Reuters<br>İşgal ordusunun askerleri - Reuters
 

El Kassam Tugayları daha önce 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği baskınlarda onlarca İsrailli ve yabancı tutuklunun öldürüldüğünü açıklamıştı. Ölenler arasında El Kassam'ın yaklaşık iki hafta önce videosunu yayınladığı bir İsrail askeri de vardı.

İsrail'in açıklamalarına göre, Mescid-i Aksa sel savaşının il

Güncellenme Tarihi : 8.12.2023 23:22

İLGİLİ HABERLER