Gündem
  • 4.5.2024 23:07

El Kassam işgalcileri ilk kez Gazze toprakları dışından vurdu

İsrail'in Filistin toprakları dışından "Kassam" bombardımanını ilk kez belgeleyen bir video... ve işgal, 5 askerinin yaralandığını duyurdu 

3 Mayıs 2024 Cuma günü El Cezire uydu kanalı, Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı olan El Kassam Tugayları'nın İsrail'i Filistin toprakları dışından, özellikle de Güney Lübnan'dan bombaladığı anı belgeleyen video klipler yayınladı .

Kanal, bu sahnelerin direnişin işgali Filistin toprakları dışından, İsrail'in düşman toplantılarını ve kışlalarını hedef alarak bombaladığını ilk kez belgelediğini söyledi.

Bu arada El Kassam Tugayları, ağır kalibreli havan toplarıyla “güney eksenindeki Netzarim komuta merkezini” hedef aldıklarını duyurdu.

Cuma günü erken saatlerde İsrail işgal ordusu, Anadolu'nun incelediği internet sitesinde yayınlanan resmi verilere göre son 24 saat içinde 5 askerinin yaralandığını açıkladı.

Verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana ordu kayıplarının sayısı 3 bin 337'ye yükseldi; buna aynı ayın 27'sinde kara savaşının başlamasından bu yana yaralanan 1.605 asker de dahil.

Yaralılardan 517'sinin ağır, 885'inin orta, 1.935'inin ise hafif yaralı olduğunu ifade etti.

Aynı kaynağa göre, Perşembe günü açıklanan savaş sonucunda İsrail işgal ordusunda yaralananların son sayısı 3 bin 332 oldu.

Bu bağlamda resmi ordu verileri, savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'ndeki kara savaşlarında 263'ü olmak üzere 608 subay ve askerin öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 112.000'den fazla ölü ve yaralı bırakan ve yaklaşık 10.000 kişinin kıtlık ve kitlesel yıkımın ortasında kaybolduğu yıkıcı bir savaş yürütüyor.

İsrail, Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes kararı vermesine, Uluslararası Adalet Divanı'nın “soykırımı” önlemek ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için derhal önlem alınmasını talep etmesine rağmen savaşını sürdürüyor.

Bu savaşa paralel olarak Hizbullah ve diğer Lübnanlı ve Filistinli gruplar, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusuyla her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan'da olmak üzere her iki taraf arasında ölüm ve yaralanmalar yaşanıyor.

Güncellenme Tarihi : 4.5.2024 23:35

İLGİLİ HABERLER