Gündem
  • 26.4.2024 22:40

El Kassam İsrail'in casus merkezini vurdu

“El-Kassam”, Gazze'nin merkezindeki bir İsrail casus tesisini hedef aldığını duyurdu. 
Askeri birliği Havan toplarıyla bombaladığını söyledi 

Filistin Direniş Futbolu “Hamas”ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 25 Nisan 2024 Perşembe günü, Gazze'nin merkezindeki Cuhr el-Dik bölgesinin doğusundaki bir İsrail casus tesisini havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu. 

Tugaylar, Telegram platformunda yaptıkları bir paylaşımda, Juhr al-Dik'in doğusundaki yeni bir İsrail gözetleme ve casusluk tesisini havan toplarıyla hedef aldıklarını söyledi.

Saat 16:30 (UTG) itibarıyla İsrail işgal ordusu, El Kassam Tugayları'nın bildirdiği haberler hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, son saatlerde İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin merkezine ve kuzeyine ayrı ayrı baskınlar düzenleyerek çok sayıda Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

Görgü tanıkları, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi yakınında toplanan vatandaşları hedef alan bombardımanı sonucunda bir Filistinlinin öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını doğruladı.

Aynı kaynaklara göre İsrail keşif uçağı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi yakınındaki Şeyh Zayed bölgesinde toplanan vatandaşları hedef alarak bir Filistinliyi öldürdü, iki kişiyi de yaraladı.

Tanıklar ayrıca Endonezya hastanesindeki sağlık personelinin iki yaralının durumunu "ciddi" olarak tanımladığını da açıkladı.

Perşembe günü erken saatlerde, Filistin Telekomünikasyon Şirketi ve Jawwal, "sürekli İsrail saldırganlığı" nedeniyle Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerinde sabit (sabit hat) iletişim hizmetlerinde ve internette kesinti yaşandığını söyledi.

Filistin ve BM verilerine göre İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce ölü ve yaralının yanı sıra kıtlık ve kitlesel yıkıma yol açan yıkıcı bir savaş yürütüyor.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes kararı vermesine ve "soykırım" suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'na çıkarılmasına rağmen savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2024 22:48

İLGİLİ HABERLER