Dünya
  • 3.3.2024 21:22

El Kassam onlarca tankı vurdu, 10 İsrail askerini öldürdü

"El Kassam" ve "Kudüs Tugayları" Gazze'de İsrail araçlarını ve askerlerini hedef aldı... ve işgal, Gazze Şeridi'nde 3 askerin öldürüldüğünü kabul etti

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ve İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, 2 Mart 2024 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun araçlarına ve askerlerine yönelik saldırılar düzenlediklerini açıkladı. 
Gazze Şeridi'ne baskın düzenleyerek Gazze Şehri'nde bir keşif uçağını ele geçirirken, işgal ordusu da Gazze Şeridi'nde 3 askerin öldürüldüğünü kabul etti.

El Kassam Tugayları tarafından yayınlanan ayrı açıklamalarda ve Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Hamza'nın kayıtlı konuşmasında El Kassam, üyelerinin "daha önce bubi tuzağı bulunan bir evi havaya uçurduklarını bildirdi.. 
Mücahitler; Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeyindeki El-Satar bölgesinde 7 askerden oluşan Siyonist piyade birliğine iki anti-personel cihazıyla saldırıp ve onları öldürdü.

Üyelerinin "Al-Yassin 105 mermileriyle iki İsrail Merkava tankını hedef aldığını ve Gazze şehrinin doğusundaki Al-Zaytoun mahallesinin güneydoğusunda bir İsrail kuvvetine anti-personel yıldırım cihazını patlattığını" ekledi.

Üyelerinin "Zaytun mahallesinin güneydoğusunda iki İsrail Merkava tankını flaşlı patlayıcılarla patlattığını" da sözlerine ekledi.

Ayrıca üyelerinin "Zaytoun mahallesinin güneyinde istihbarat görevinde bulunan bir Skylark keşif uçağını ele geçirmeyi başardıkları" da açıklandı.

Buna karşılık, “Kudüs Tugayları”nın sözcüsü Ebu Hamza, kayıtlı bir konuşmasında şunları söyledi: “Tugay üyeleri, geçtiğimiz günlerde bir dizi araç ve tankı imha etmeyi, yürüyüşleri vurmayı ve Siyonist kasabaları bombalamayı başardılar.” Belirli tarihler belirtmeden.

Şöyle ekledi: "İsrail uçağının Gazze Şeridi'ne düşürdüğü füze, geri dönüştürüldükten sonra Siyonist bir güç tarafından Al-Zaytun mahallesinde patlatıldı ve biz onları öldürüldük."

Ebu Hamza, Gazze Şeridi'ndeki savaşı takip eden günün meselesinin "yalnızca mücahitler tarafından belirlenebileceğine" dikkat çekti.

"Kudüs Tugayları" sözcüsü, Arap ve İslam uluslarına "Ramazan ayının ilk gününü tüm alanlarda ciddi bir seferberlik ile Gazze'yi desteklemek için uluslararası bir gün haline getirmeye" çağrıda bulundu.

3 asker öldürüldü

Öte yandan İsrail ordusu Cumartesi günü Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 3 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Haaretz gazetesi ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir binada patlayıcıların patlaması sonucu 3 askerin öldüğünü, 5'i ağır 14 askerin de yaralandığını bildirdi.

Üç askerin öldürülmesine yanıt olarak İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, "Ordu bombalama olaylarını araştıracak" dedi ve "Han Yunus'ta çatışmaların zor olduğunu" ekledi.

Bu, İsrail ordusunda geçen Ekim ayının 7'sinden bu yana ölenlerin sayısını 585'e, kara operasyonunun başladığı 27 Ekim'den bu yana ise 245'e çıkardı.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivilin kurban edildiği, benzeri görülmemiş bir insani felakete ve büyük altyapı yıkımına yol açan yıkıcı bir savaş yürütüyor. Tel Aviv, "Soykırım" suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'na çıkıyor.

Güncellenme Tarihi : 3.3.2024 21:29

İLGİLİ HABERLER