Gündem
  • 11.12.2023 11:27

El Kassam Tugayları : Son 48 saatte 40 İsrail askerini öldürdük. Gazze'de 44 askeri aracın imha ettik

mücahitler gazze sokaklarında destan yazıyor.. Dünkü çatışmalar İsrail için çok ağır bir yenilgi oldu.

“El Kassam Tugayları”: Son 48 saatte 40 İsrail askerini öldürdük. Gazze'de 44 askeri aracın imha edildiğini duyurdu

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 10 Aralık 2023 Pazar akşamı yaptığı resmi açıklamada, savaşçılarının son 48 saat içinde bölgeyi tamamen veya kısmen temizlediğini duyurdu. 
İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların tüm cephelerinde 44 askeri aracın imha edildiğini duyurdu. 

Aynı zamanda "El Kassam Tugayları" da yaptığı açıklamada, Son 48 saat boyunca  Gazze'deki mevzilerine giren güçlerin hedef alınması sonucu 40 İsrail askerinin öldürüldüğünü, onlarca İsrail askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını teyit ediyoruz." 

İlgili bir bağlamda, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, kayıtlı bir sesli konuşmasında şunları söyledi: "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının tüm cephelerindeki savaşçılarımız, İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkesin 1 Aralık'ta sona ermesinden bu yana 10 gün içinde 180'den fazla İsrail aracını tamamen veya kısmen imha ettik."

Ebu Ubeyde şunu ekledi: "(İsrail) düşmanı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve güneyinde başarısız oldu ve saldırganlığı devam edip Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerine doğru ilerledikçe daha da başarısız olacak."

El Kassam savaşçılarının "ateşkes sona ermeden veya yeni cephelere girmeden önce ön saflarda konuşlanmış düşman kuvvetleriyle karşı karşıya geldiklerine" dikkat çekti. El Kassam sözcüsü, kaydedilen konuşmasında şunları söyledi: "Geçici ateşkes bizim güvenilirliğimizi kanıtladı ve hiçbir düşman esiri bizim şartlarımız dışında dışarı çıkmadı ve çıkmayacak." İsrail ordusunun "hala bizden darbeler aldığını ve gelecek olanın daha büyük olduğunu" vurguladı.

Sözlerine şöyle devam etti: "Yaya kuvvetlerine saldırmak, keskin nişancılık yapmak ve mayınları patlatmak da dahil olmak üzere çok sayıda özel operasyon gerçekleştirdik " ve bunların "çok sayıda İsrail askerini kesinlikle öldürebildiklerini" vurguladı. Ebu Ubeyde'nin açıklamalarına ilişkin İsrail tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili bir bağlamda, İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 10 Aralık 2023 Pazar günü İsrail ile yürüttüğü şiddetli çatışmaların bir kısmını ortaya koyan yeni bir video yayınladı. 

Bu, El Kassam'ın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde'nin, El Kassam savaşçılarının son 10 gün içinde çok sayıda işgal kuvvetini hedef aldığını ve 180'den fazla askeri aracı imha ettiğini açıkladığı konuşmasından birkaç dakika sonra geldi.

Al Jazeera tarafından yayınlanan klip, bir grup tankın sıfır mesafeden hedef alınmasına ek olarak, Şerit'teki yıkılmış binalarda saklanan bir grup işgal piyade kuvvetinin güçlendirilmiş mermilerle hedef alınmasını gösteriyor.

İslami Cihad

Bu arada İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı Kudüs Tugayları, Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail özel kuvveti mensuplarının Gazze şehrinin doğusunda içinde bulundukları bir evin bombalanması sonucu öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Kudüs Tugayları yaptığı açıklamada, "Şücayye mahallesinde, içinde tünel ağzı bulmaya çalışan 13'ten fazla Siyonist askerin bulunduğu bir evi havaya uçurduk" dedi.

Ayrıca şunları ekledi: "Mücahitlerimizden biri tünelin ağzından çıkıp iki askerini öldürmeyi başardı, ardından tüm evi havaya uçurdu ve gücü ölü ve yaralı bıraktı."

İsrail ordusundan Kudüs Tugayları'nın açıklamasına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürüttüğünü ve Cumartesi akşamı itibarıyla çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 17.700 kişinin öldüğünü, 48.780 kişinin yaralandığını, altyapının büyük ölçüde tahrip edildiğini, Rapora göre, resmi Filistin ve BM kaynaklarına göre "benzeri görülmemiş bir insani 



 

Güncellenme Tarihi : 11.12.2023 11:09

İLGİLİ HABERLER