Gündem
  • 27.1.2024 02:00

El Kassam tünele giren 7 İsrail askerini öldürdü

El Kassam, 7 İsrail askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını duyurdu. Gazze'de bir tünelde onlara ayrıntılı bir pusu kurdu.

Filistin Direniş Hareketi'nin askeri kanadı El Kassam Tugayları , 26 Ocak 2024 Cuma akşamı, direniş üyelerinin 7 İsrail işgal ordusu askerini yakalayıp öldürüp yaraladıklarını, ayrıca iki işgal ordusu aracını da hedef aldıklarını söyledi . Gazze'de.

Tugaylardan yapılan açıklamada, "İşgal ordusunun 7 askeri, girdikleri tünelin gözü anti-personel cihazıyla havaya uçurularak öldürüldükleri ve yaralandıkları doğrulandıktan sonra kesin bir pusuya düşürüldü" denildi.

Ayrı bir açıklamada mücahitlerin "Magazi kampındaki bir asker taşıyıcıyı ve Al-Yassin 105 mermileriyle bir Merkava tankını hedef aldığını" ekledi.

Cuma günü erken saatlerde El Kassam, mücahitlerinin "Gazze Şehri yakınlarındaki Şeyh Ajlin'de 8 askerden oluşan Siyonist piyade gücüyle çatıştığını ve onları ölü ve yaralı bıraktığımızı" söyledi.

Ardından, "Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un batısında, Al-Yassin 105 mermisine sahip bir Siyonist Merkava tankını" hedef aldığını söyledi.

İşgal ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralanan İsrailli asker ve subayların sayısının 24 saat içinde 47'ye yükseldiğini kabul etti.

25 Ocak 2024 Perşembe günü İsrail işgal ordusu , geri kalan askerlerin yaralarının yerleri açıklanmadan, son 24 saat içinde 8'i Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında olmak üzere 38 askerin yaralandığını bildirdi.

Veriler, "savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan asker ve subay sayısının dün (25 Ocak 2024 Perşembe) 2.710'dan 2.757'ye yükseldiğini" gösteriyor.


 

Güncellenme Tarihi : 27.1.2024 00:21

İLGİLİ HABERLER