Gündem
  • 18.5.2024 19:48

El Kassam'ın Cenin Taburu lideri savaş uçaklarınca şehit edildi

Cenin Taburu liderlerinden “İslam Khamaysa” şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. İşgal, kampı savaş uçağıyla bombalayarak onları hedef aldı.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/05/aa-20240320-34049612-34049604-ldf_mqtl_3_flstynyyn_thr_sthdf_sryyly_lsyr_bjnyn-1170x600-1.jpg

18 Mayıs 2024 Cuma akşamı İsrail savaş uçağı, işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin kampındaki Al-Damj mahallesindeki bir bölgeyi hedef alan bombalı saldırı düzenledi ve Cenin taburunun komutanlarından İslam Khamaysa'nın şehit olmasıyla sonuçlandı. ve diğer iki kişinin yaralanması.

West Bank Escalation - Israeli Airstrike Kills Resistance Leader in Jenin -  Palestine Chronicle

İşgal ordusu kısa bir açıklama yaparak Cenin'e bir savaş uçağının hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Ek ayrıntılar vermeden.

İsrail raporlarında, bombalamanın yakın gelecekte operasyon gerçekleştirmeyi planlayan bir "hücreyi" hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusu ise kısa süre önce Cenin'de "bir hedefe" hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

İşgal ordusu, daha önceki hava saldırılarında insansız hava araçlarıyla bombalamaya alışık olduğu için, işgal altındaki Batı Şeria'da bir savaş uçağıyla bombalama gerçekleştirdiğini ilk kez kamuoyuna duyurdu.

FOTO: Pemakaman Pejuang Palestina Islam Khamaysa yang Tewas Terbunuh oleh  Militer Israel di Tepi Barat

7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'nde İsrail savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu, Batı Şeria'daki eylemcilere yönelik tutuklama ve suikastların hızını artırdı; buna hava saldırıları ve gece baskınları da dahil. Yüzlerce Filistinlinin öldürülmesi ve yaralanması.

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivilin kurbanına, büyük yıkıma ve benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açtı; bu, İsrail'in 1948'deki kuruluşundan bu yana ilk kez Uluslararası Mahkeme huzuruna çıkmasına yol açtı. Adalet Divanı'na "soykırım" suçlamasıyla dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.5.2024 20:00

İLGİLİ HABERLER