DOHA - Kayıtta eL-Zevahiri, tüm Müslüman dünyasında 'işgalci haçlılara' karşı düzenli direniş çağrısı yapıyor.
Filistin'i kurtarmanın her Müslüman'ın görevi olduğunu söyleyen el-Zevahiri, Filistinli liderlerin öldürülmesinde Batı'nın suç ortaklığı yaptığını savunuyor.
''Filistin'de sadece Yahudilerle değil, İslam'a karşı kurulan küresel koalisyonla da karşı karşıyayız'' diyen el-Zevahiri, ''Bu koalisyonu haçlılar, Siyonist Amerika Birleşik Devletleri, Batı ve onların ajanları yönetiyor'' şeklinde konuşuyor.
Mısırlı bir operatör doktor olan Ayman el-Zevahiri'nin, El Kaide ideolojisinin mimarı olduğuna inanılıyor.
1998 yılında, örgütün lideri Usame bin Ladin tarafından yayınlanan ''ABD'ye saldırı'' fetvasını imzalayan beş kişiden birisi de el-Zevahiri'ydi.
Örgütün ikinci adamı el-Zevahiri'nin karısı ve çocuklarının 2001 yılının sonlarında, Kasım ya da Aralık ayında düzenlenen bir ABD hava saldırısında öldüğü sanılıyor.
Amerika Birleşik Devletleri, el-Zevahiri'yi 1998 yılında Doğu Afrika'daki ABD büyükelçiliklerinin bombalanmasından sorumlu tutuyor. Mısır'daki bir mahkeme ise, 19990'lı yıllarda İslam3 Cihad örgütüyle olan ilişkisi nedeniyle el-Zevahiri'yi gıyabında yargılayarak ölüme mahkum etti.
Ayman el-Zevahiri'nin, Afganistan-Pakistan sınırında, Usame bin Ladin'le birlikte saklandığına inanılıyor.
Geçen ay yayınlanan bir video kasette, Ayman el-Zevahiri, Irak ve Afganistan'daki ABD güçlerinin yenilgiye uğratılmasının an meselesi olduğunu iddia etmişti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:01