ANKARA - Elektrikli otomobile teşvik öngören elektrikli otomobillerde alınacak özel tüketim vergisine (ÖTV) ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre, elektrikli otomobiller, motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere 3 ayrı kategoride vergilendirilecek. Motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 3, 85-120 kilovat arasındakilere yüzde 7, motor gücü 120 kilovatı aşanlara da yüzde 15 ÖTV uygulanacak. Motor gücü 20 kilovatı geçmeyen elektrikli motosikletlerden yüzde 3 ÖTV alınacak.
Bakanlar Kurulu kararıyla motor silindir hacmi 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde de mevcut ÖTV, yüzde 22'den yüzde 8'e düşürüldü.
Halen motor silindir hacmi 1600 cm3'e (1600 hariç) kadar olan binek otomobillere yüzde 37, 1600-2000 cm3 (2000 hariç) arasında olanlara yüzde 60, 2000 cm3 ve üzerindeki otomobillere ise yüzde 84 oranında ÖTV uygulanıyor. ''Torba Yasa''da da motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 37, 85-120 kilovat arası olanlara yüzde 60, 120 kilovatı geçenlere ise yüzde 84 ÖTV öngörülmüştü. Kanunda, Bakanlar Kurulu'na bu oranları yüzde sıfıra kadar düşürme yetkisi verilmişti.
Kararnamede eşya taşımaya mahsus elektrikli motorlu araçlarla ilgili ÖTV oranları da diğer araçlara uygulanan ÖTV ile aynı tutuldu.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE TEŞVİK

Hızlı Özet
“Elektrikli otomobile teşvik öngören elektrikli otomobillerde alınacak özel tüketim vergisine (ÖTV) ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fed faiz kararını açıkladı
Fed, piyasaların yakından takip ettiği faiz kararını açıkladı. Banka beklentilere paralel bir şekilde 25 baz puanlık faiz artırımına gitti.

Bakan Şimşek açıkladı.. Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında kamu çalışanları ve emeklilerin merakla beklediği maaş artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Maaşlara her zaman en az enflasyon oranında zam verdiklerini ve bu uygulamayı sürdüreceklerini belirten Şimşek, Orta Vadeli Program hedeflerini değerlendirirken dış faktörlerin enflasyona etkisine dikkat çekti ve jeopolitik savaşlar olmasaydı enflasyonun 7 puan daha düşük seyredeceğini ifade etti.
Türkiye'deki firmaların aktif büyüklüğü geçen yıl 123 trilyon 970 milyar 539 milyon lira oldu
Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri, geçen yıl 123 trilyon 970 milyar 539 milyon lira olarak hesaplandı.

İşte fahiş fiyattan yakalanan 41 şirketin isimleri
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; üreticimizin emeğini, vatandaşımızın bütçesini ve piyasanın adil işleyişini korurken, fiyatları manipüle ederek haksız kazanç sağlayan ve ekonomik düzeni bozan suçlarla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.