Ekonomi
  • 1.10.2008 03:41

ELİNİZE 40 BİN YTL GEÇSE NE YAPARSINIZ?..

Türkiye’de, emlak yatırımları her zaman gözde yatırım aracı olmaya devam ediyor. Bir araştırmanın, “Elinize fazladan 40 bin YTL geçse ne yapardınız” sorusuna, kadınların yüzde 41’i, erkeklerin yüzde 33’ü “ev alırdım” diye yanıt veriyor.Mastercard tarafından altı ayda bir düzenlenen “MasterIndex Araştırması”nın Ağustos 2008 verileri, dün açıklandı.
Bu araştırma, kadın ve erkeklerin tasarruf, kredi kartı kullanımı ve tüketim yapma eğilimlerini belirledi. Buna göre “elinize fazladan 40 bin YTL geçse ne yapardınız” sorusuna erkekler yüzde 33, kadınlar yüzde 41 oranında “ev - daire alırım” diye yanıt veriyor. Ancak erkekler ayrıca işlerini geliştirmeyi de ön planda tutuyor. Otomobil ise her iki cinsiyet için de gözde yatırım aracı. Yine kadınlar eğitim, sağlık ve alışverişe daha çok önem veriyor.
ERKEKLER KARTTA ÖNDE
Araştırmaya göre erkekler kadınlara oranla daha sık kredi kartı kullanıyor. Kadınlar ayda ortalama 7.2 kere kredi kartlarını ceplerinden çıkarırken, erkeklerde bu rakam 9’a çıkıyor. Yine kredi kartı sahibi olan kadınların oranı yüzde 47 iken, bu oran erkeklerde yüzde 61. Banka kartına gelince, erkeklerin yüzde 72, kadınların yüzde 53.8’de bu tür kart var.
KADINLAR PUANLARI BİRİKTİRİYOR
Konu kredi kartında biriken puanlara geldiğinde, erkekler kredi kartlarında biriken puanları hemen harcamayı tercih ederken, kadınlar bu puanları biriktirerek bir ihtiyaçlarını karşılamayı tercih ediyor. Kadınları ve erkekleri buluşturan ortak nokta ise kredi kartı tercihlerinde her iki cinsiyetin de öncelikle güven duydukları bankanın kredi kartına sahip olmayı tercih ediyor olmaları.
KART PAZARDA DA KULLANILABİLMELİ
Araştırmaya katılan tüketicilere kredi kartlarını nerelerde kullanmak istedikleri sorulduğunda, kadınların doktor, diş hekimi, semt pazarı, manav, sinema ve tiyatro, erkeklerin ise trafik cezası, araba taksidi ve noter harcamalarını kredi kartı ile yapabilmeyi diğer cinse oranla daha fazla istediği ortaya çıktı.
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER