Elitaş: Teröristler ülkeyi terk etmek zorunda kaldı...

1 dk okuma
Elitaş: Teröristler ülkeyi terk etmek zorunda kaldı...

Hızlı Özet

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Terör örgütü, zayıflayınca, halk desteği kaldırılınca mecburiyet karşısında Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı" dedi.


Elitaş, Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, IMF'den borç para almak için kapı kapı dolaşan Türkiye’nin, AK Parti iktidarında borç veren bir ülke haline geldiğini söyledi.



Anayasada yazmasa da 2007 yılında yarı başkanlık sistemine geçildiğini belirten Elitaş, "Türk milletinin geçmişinde, genlerinde zaten başkanlık sistemi vardır" ifadesini kullandı.



Çözüm sürecine değinen Elitaş, terör örgütüyle en büyük mücadeleyi geçen yıl verdiklerini anlattı.



Sürecin başarıyla ilerlediğini dile getiren Elitaş, şöyle konuştu:



"Terör örgütü, zayıflayınca, halk desteği kaldırılınca mecburiyet karşısında Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Altını çizerek söylüyorum; millette karşılığı olmadığı, insan kaynaklarıyla ilgili destekleri ortadan kalktığı sürece terör örgütü belki bitecek, belki de cılız bir örgüt halinde mafyalaşıp çeteleşecek. Şunu da açıkça ifade edeyim ki ne İmralı’daki ne Kandil’deki teröristle ne de Türkiye’deki uzantısıyla herhangi bir anlaşma, uzlaşma yapmadık, zerre kadar da taviz vermedik."



Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümette yer aldığı dönemde de Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünü iddia etti.



Devletin, Suriye’de, Kandil'de, başka başka yerlerde Öcalan ile görüştüğünü kaydeden Elitaş, "Sayın Bahçeli, 'Ben bunlardan haberdar değilim' diyorsa o bir kuklaymış. Bir iktidar partisinin ortağı, 'İmralı ile yapılan görüşmelerden haberdar değilim' diyorsa bu zafiyettir, yokluktur” ifadesini kullandı.


Bu haber 598 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bahçeli: Kıbrıs Türklüğüne Brüksel istikamet tayin edemez
Gündem

Bahçeli: Kıbrıs Türklüğüne Brüksel istikamet tayin edemez

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Türklüğüne istikamet tayin edecek irade, Brüksel’de değildir! Bu irade; Türk Mukavemet Teşkilatı mücahidinin yıllarca terk etmediği mevziisinde, şehitlerimizin kanıyla sulanan Ada toprağında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kıbrıs’ta ortaya koyduğu kararlı müdahalede ve Kıbrıs Türklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran kudretindedir." dedi.

Habervitrini14244 Görüntüleme
İstanbul'da şaşkına çeviren görüntü! Birçok ilçede dev çekirgeler görüldü
Gündem

İstanbul'da şaşkına çeviren görüntü! Birçok ilçede dev çekirgeler görüldü

İstanbul’un bazı ilçelerinde görülen çekirge artışı, vatandaşları endişelendirdi. Normal boyutlara kıyasla daha iri ve uzun olan çekirgelerin Balkanlar’dan geldiği tahmin edilirken, tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Peş peşe paylaşılan görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu.

Habervitrini11371 Görüntüleme
Haluk Levent, AHBAP'a gelen bağış parasını alkol tesisine yatırmış!
Gündem

Haluk Levent, AHBAP'a gelen bağış parasını alkol tesisine yatırmış!

Milyarlarca liralık para trafiğinin tespit edildiği AHBAP soruşturmasında MASAK raporu dosyaya eklendi. Hesabında milyarlık para trafiği bulunan tutuklu asistan Yeliz Kaya ifadesinde, Haluk Levent'in çeklere kendi yerine imza attığını ve bir alkollü içecek firmasına, ortaklık için milyonlarca lira aktardığını söyledi. Ayrıca dernek tüzel kişiliği üzerinden gıda, içecek ve konaklama sektörlerine yönelik yapılan, 'Ahbap' isminin yer aldığı alkollü içecek markası, "Ahbap Su" ve "Ahbaphane" gibi dikkat çeken marka tescil başvuruları tespit edildi.

Habervitrini11961 Görüntüleme
Haluk Levent'ten 60 milyon dolarlık mini konser! Gitar çalıp şarkı söylemiş
Gündem

Haluk Levent'ten 60 milyon dolarlık mini konser! Gitar çalıp şarkı söylemiş

AHBAP soruşturması kapsamında tutuklanan Haluk Levent'in, kendisini 60 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi olan iş insanı Hüseyin Başaran'a verdiği özel konserin görüntüleri ortaya çıktı. Başaran Holding'in, Haluk Levent hakkında dolandırıcılık nedeniyle yaptığı suç duyurusundan önce kaydedildiği düşünülen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Habervitrini13955 Görüntüleme