Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi zamlanıyor

2 dk okuma
Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi zamlanıyor

Hızlı Özet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Burada emekli maaşları ve bayram ikramiyesi konusunda talepleri dinleyen Bakan Bilgin basın toplantısı düzenledi.






Emekli maaşları ve 2023 bayram ikramiyesi için yeni düzenleme! Bakan Bilgin açıkladı



Son dakika haberi...Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için yeni düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilerle buluştu. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşı için 5.500 TL'nin düşük kaldığını ve bayram ikramiyesi dahil yeni düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Bilgin, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri için alternatifli modeller üzerinde çalışıldığının altını çizerek çalışmayı yakında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacaklarını duyurdu. Düzenlemeden EYT'liler de faydalanacak...



Emekliye zam geliyor. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri artacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilerle buluştu. Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşının 5.500 TL taban aylığının düşük kaldığı fikrindeyim. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda alternatif çalışmalarımız var. Bayram ikramiyesi için çalışmalarımız var. Düzenleme konusunda ayrıntılı çalıştım." dedi. Emekliye zam için Bakan Bilgin alternatifli modellerin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağını belirtti.



EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Burada emekli maaşları ve bayram ikramiyesi konusunda talepleri dinleyen Bakan Bilgin basın toplantısı düzenledi.



Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.



İLAVE TEDBİRLERLE EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ YÜKSELECEK



Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.



"EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI YÜKSELTECEK ALTERNATİF MODELLERİMİZ VAR"



5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.



BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?



Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyesi var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Bu çalışma EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacak. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım.



Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.



"EMEKLİLERİN HAYATINDA CİDDİ BİR RAHATLAMA SAĞLAYACAKTIR"



Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.



 




Bu haber 1060 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici
Ekonomi
#Yatırımcı Sayısı#Sermaye Piyasası#MKK Kayıtları

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde kamuoyunda tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayılarına dair yer alan spekülatif bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kurul, bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini10628 Görüntüleme
Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor

Türkiye'de farklı sahalarda tespit edilen toryum kaynaklarının, yeni nesil nükleer reaktörlerde kullanılması ve yerli toryum bileşiklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini9281 Görüntüleme
Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor
Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor

Suudi Arabistan devletinin sahibi olduğu Saudi Aramco’nun yöneticileri, OYAK bünyesindeki GüzelEnerji’nin Aliağa, Samsun ve Gebze’de bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Taraflar arasındaki ortaklık görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanarak resmi sürece taşınması bekleniyor.

Habervitrini10044 Görüntüleme
IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta
Ekonomi

IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu projeksiyonlarına göre, dünya ekonomisi 2030 yılına kadar yaklaşık 25 trilyon dolar büyüyerek toplam küresel nominal GSYH'de 150,3 trilyon doları aşacak.

Habervitrini10100 Görüntüleme