Ekonomi
  • 18.2.2024 10:23

Emeklilere zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?

Milyonların gözü bu haberde: Emeklilere zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek? Kimler faydalanabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerine büyük bir zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, emekli ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırılarak 3 bin liraya çıkarıldı. Bu gelişme ile birlikte, emeklilere iki dini bayramda toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müşaviri Murat Bal ise, bu artışın hesaplara yatırılacağı tarihleri açıkladı. Buna göre, emekli ikramiyeleri belirlenen tarihlerde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Emeklilere verilen 2 bin liralık bayram ikramiyeleri, yüzde 50 zamla 3 bin liraya yükseldi. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltileceğini açıkladı.

Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

SGK Müşaviri Murat Bal, bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihe ilişkin açıklama yaptı.

Bal, “Bayram ikramiyesi yapısı itibariyle arife gününden bir gün önce yatması gerekiyor. Yani 9 Nisan tarihi son ödeme günü. Kurban bayramında da 15 Haziran tarihinde yatacak. Tabi ki bu ikramiyeden EYT’li vatandaşlarımız da faydalanabilecek” dedi.

Dul ve yetimlere farklı ödenecek

Buna göre emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

Zam oranı da yükseltilmişti

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 yılının Ocak-Temmuz dönemi için hak ettiği yüzde 37.57'lik zammın üstüne 11.68 puan daha artış yapılarak maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı.

Bu zamma ilişkin farklar ödendi ve emekliler zamlı maaşlarını almış oldu.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2024 10:25

İLGİLİ HABERLER