Gündem
  • 25.8.2022 13:15

Emine Erdoğan domates salçası yaptı

Emine Erdoğan Ayaş'ta çiftçi kadınlarla buluştu: Ata tohumunu yaygınlaştıracağız..

Emine Erdoğan, Ayaşlı çiftçi kadınlarla buluşmasında tarladan ata tohumuyla üretilmiş domates, patlıcan, kabak ve taze soğan topladı. Yerel üretime vurgu yapan Erdoğan, “Ata tohumunun üreticiye daha cazip hale getirilmesi için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Emine Erdoğan Ayaş’ta çiftçi kadınlarla buluştu: Ata tohumunu yaygınlaştıracağız

Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ankara Ayaş'ın Akkaya Mahallesi'nde yerli ata tohumlarını eken kadın çiftçilerle tarlada bir araya geldi. Yerli üretimle ve ata tohumlarından elde edilen domatesleri tek tek toplayan Erdoğan, kışlık menemen yapımına da eşlik etti. Çiftçi kadınlarla sohbet eden Emine Erdoğan, domatesin yanı sıra patlıcan, kabak, taze soğan gibi tarladaki diğer yerli ürünlerin toplanmasına da yardim etti. Emine Erdoğan, ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "En büyük hayalim inşallah bunun yaygınlaşması. Tabii üreticiye daha cazip hale getirilmesi için gayret edeceğiz, çalışmalarımız devam edecek" dedi.

KİMYASAL KULLANILMASIN
Domateslerin ekimi ve yetiştirilmesine ilişkin Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol ve Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş'tan bilgi alan Emine Erdoğan, kimyasal kullanılmadan doğal üretim yapılmasını desteklediklerini söyleyerek ata tohumu ile yerel üretim yapan Varol'u tebrik etti.

Erdoğan "Çoğu üreticiler cesaret edemiyorlar, çünkü daha çok emek istiyor. Kimyasal kullanmadan yaptıkları için zor tabii, verim düşük olduğu için denemek istemiyorlar" dedi. Emine Erdoğan, domatesi çok sevdiğini belirterek kadın girişimcilerden kurutulmuş domates yapmalarını istedi. Erdoğan bu arada 7 yaşındaki Zeynep Varol'u da sevdi.

SALÇA KAZANININ BAŞINA GEÇTİ
Emine Erdoğan, daha sonra çiftçi kadınların kışlık menemen yapımına eşlik etti. Odun ateşinde yanan geleneksel salça kazanının başına geçen Erdoğan, menemenlik sebzeleri kazana atıp karıştırdı. Ardından pişen menemenleri kavanoza koyan Erdoğan, "Menemen soğanlı mı, soğansız mı yapılır?" tartışmasına değinerek, "bazen soğanlı bazen de soğansız" yaptığını dile getirdi. Ayaş domatesinin özelliği ve menemenin yapılışına ilişkin bilgi alan Erdoğan, burada hazırlanan menemenin tadına baktı. Kendisini takip eden gazetecilere domates ve menemenden ikram eden Erdoğan, yemeklerde domates, kuru domates ya da güneşte kurutularak yapılan salçayı kullandığını anlattı. Her hafta sonu evde menemen pişirdiklerini anlatan Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da menemeni sevdiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2022 13:24

İLGİLİ HABERLER