Gündem
  • 5.12.2022 00:10

Emir Devlet Bahçeli'den dedi istifa etti.. CHP'den çok oy almazsam şehri terk ederim

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver istifa etti

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, "Devlet Bahçeli'nin talimatını" gerekçe göstererek milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Işıkver, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Elazığ'da katıldığı yerel bir televizyon programına, mesaj atarak bağlanmış, "MHP, CHP’den fazla oy almazsa istifa edip şehri terk edeceğim” demişti.

Semih Işıkver'in açıklaması özetçe şöyle:

 

"Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve talimatları ile 26 Nisan 2018 tarihinde başladığım, 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan İl Kongresi sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığı görevimden; Saygıdeğer Büyüğümüz Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğü'nün 94. maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım.

Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken; Milliyetçi/Ülkücü Hareketin, göreve başlayacak Yeni İl Başkanımızın etrafında birleşerek gelişecek süreçlere hazırlanması ve seçimlere daha dinamik bir teşkilat düzeni ile girebilmesi yegâne istek ve arzumuzdur.

 

Bu itibarla daha güçlü bir geleceğin inşaası hususunda çok önemli gördüğümüz bu bayrak değişiminin akabinde, gelişecek yeni süreçte de Yeni İl Başkanımızın ve Teşkilatımızın emrinde olacağımı bir kez daha ifade etmek isterim."

"MHP, CHP'DEN FAZLA OY ALMAZSA..."

Geçtiğimiz temmuz ayında Işıkver, "MHP, CHP’den fazla oy almazsa istifa edip şehri terk edeceğim” demişti.

“Açık ve net söylüyorum CHP milletvekili çıkarmayacak” diyen MHP’li Işıkver şu ifadeleri kullanmıştı:

“MHP birinci parti olacak iftira atıyor çamur at izi kalsın konuştuklarıyla neleri ima ettiği açık bir şekilde görüyor ve hodri meydan diyorum. 20 senedir ticaretin içerisindeyim bırakın hakkımda verilmiş bir hüküm açılmış bir soruşturma dahi yoktur.

Bir siyasetçi net olacak. MHP, CHP'den fazla oy almazsa ben bu şehri terk edeceğim. Kendi terk edecek mi? Gürsel bey MHP adayından fazla oy alırsa ben istifa edeceğim”

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, beş yıldır yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini duyurdu. MHP'li başkan Işıkver, sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasında, kararına gerekçe olarak "Devlet Bahçeli'nin talimatını" gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2022 00:28

İLGİLİ HABERLER