EMNİYET SÖZCÜSÜ: "KÜRTÇE BİLEN POLİS KONUSUNDA HERHANGİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK, BÖYLE BİR KURS DA DÜŞÜNMÜYORUZ"
KAYNAK : Haber Vitrini
BAYAZIT CEBECİ
ANKARA- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan, polisin Kürtçe bilen personel aradığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Bu konuda her hangi bir çalışmamız yok, Böye bir kurs da düşünmedik" dedi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan, haftalık olağan basın bilgilendirme toplantısına, bu toplantıların bir yılını duldurması nedeniyle basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ederek başladı. Arslan, Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal imzasıyla halkla ilişkiler konulu bir genelge yayınlandığını belirterek genelgedeki hususları şöyle sıraladı: "Personelinin doğum günleri ve evlilik yıldönümlerinde en üst birim amirlerince kutlama mesajı gönderilmesi, spor, müzik, resim ve diğer sanat dallarıyla ilgilenen personelimizin teşvik edilerek, bu yeteneklerini halkımıza sergileyecekleri ortamlar yaratılması, hizmet binalarının girişlerinde 'danışma' masaları oluşturulması, ana okulu ve ilköğretim okulu öğrencilerinin polisi tanıması için birimlerimizi gezmelerinin sağlanması, üniversite gençliği ile ortak etkinlikler düzenlenmesi, kurum ve kuruluşlara ait özel gün ve haftaların takip edilerek kutlama mesajları yayınlanması, yeni kurulan dernek, meslek kuruluşları ve kurumların ziyaret edilmesi, mesaj gönderilmesi ve yeni seçilen yönetimlerin kutlanması, basın kuruluşları ile ilişkilerin en iyi düzeyde tutulması ve görevlerinde onlara yardımcı olunması''.
Sığınmacı mültecilerin eğitim durumları ile ilgili bilgi veren Arslan, Türkiye'de iltica sığınma talebinde bulunan 12 bin 206 kişinin ikametli olarak bulunduğunu hatırlararak, "Bunlardan 7-15 yaş grubunda 938 kişi, 15-18 yaş grubunda 382 kişi olmak üzere toplam bin 320 eğitim görebilecek çocuk bulunmaktadır. Bunlardan halen 457'si değişik eğitim kurumlarımızda eğitim görmektedir" dedi.
Arslan, okulların açılması ile birlikte 14 bin 867 servis aracının kontrolden geçirildiğini belirterek, bunlardan kusuru ve eksikliği görülen 75 aracın trafikten men edildiğini söyledi. Arslan, aynı dönemde 83 servis aracının trafik kazasına karıştığını kaydederek bu kazalar sonucunda 11 kişinin yaralandığı açıkladı. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Feyzullah Arslan, bir gazetecinin bazı araçlar için sefer görev emri çıkarılması ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine "Olağan yapılan çağrılardır, olağan yapılan tebligatlardır. Yılda bir, iki yılda bir araç sahiplerine her hangi bir savaş halinde üzerlerine bir takım görevler düşeceği tebliğ edilir. Özel bir şey yok" karşılığını verdi.
"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olası bir savaş durumuna karşı hazırlığı var mı?" yönündeki bir başka soruya Arslan, "Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bir takım asayiş planlarımız, olağanüstü hal planlarımnız her zaman vardır. Sık sık da güncielleştirilir, her zaman 'olabilir' ihtimaline karşı hazırlıklıyız. Planlar her yıl, her ay yenilenir" cevabını verdi. İstanbul Üniversitesi'nin açılış töreni sırasında olay çıkaran bir gruba yönelik polisin müdahale tarzının AB uyum yasaları ile bağdaşıp bağdaşmadığını sorulması üzerine Arslan, "Bizim amacımız vatandaşa güvenlik ve huzuru sonuna kadar tattırmak. Onları huzursuz etmek değil. Vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar korunmasını sağlamak için gerekli ortamı oluşturmak. İnsanların özgürlükleri başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter. YÖK Kanununa göre görev yapıldı. Dekan yardımcısı müdahale istedi. Alınış şeklinde bir yanlış varsa gereği yapılır" cevabını verdi.
Bir başka gazetecinin Kürtçe bilen polis arandığı şeklindeki bir haberi sorması üzerine de Aslan, "Herhangi bir çalışmamız yok. Böyle bir kurs da düşünmüyoruz. Herhangi bir ihtiyaç olursa geçici olarak sözleşmeli personel yerleştirilir" karşılığını verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:17