Emniyet: Yeni intihar saldırıları yaşanabilir
Ankara Emniyet Müdürlüğü, terör saldırılarına karşı bakanlıkları uyardı. Gönderilen yazıda, PKK/KADEK ve el-Kaide benzeri örgütlerin eylem hazırlığında olduğu kaydedildi.
İstanbul'da gerçekleştirilen saldırılardan önce güvenlik birimlerinin saldırı istihbaratı aldığı ortaya çıktı. İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu ve HSBC'ye yapılan saldırıdan 2 gün önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün kamu kurum ve kuruluşlarını uyardığı ortaya çıktı. Güvenlik birimleri bakanlıklara bir yazı göndererek terör eylemlerine karşı uyarıda bulundu. Terör eylemlerinin hedefleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve araçları, siyasiler, askeri ve yabancı şahıslar ile işadamlarının bulunduğu belirtildi.
15 Kasım tarihinde İstanbul'da Sinagoglara yönelik saldırılardan 3 gün sonra 18 Kasım'da valilik aracılığı ile kamu kuruluşlarına bir yazı gönderen Ankara Emniyet Müdürlüğü, terör eylemlerine karşı uyarıda bulundu. 20 Kasım'da İngiltere Başkonsolosluğu ve HSBC'ye yönelik saldırının yapıldığı gün ise uyarı tekrarlandı. Uyarı yapılan bakanlıklardan biri olan Ulaştırma Bakanlığı ise genel müdürlüklerine gönderdiği yazı ile güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
İntihar saldırısı uyarısı
Yapılan uyarıda, ''KADEK (PKK) Genel Başkanlık Konseyi tarafından yurtiçinde kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgüt mensuplarına verilen talimatta; başta şehir ve metropollerde eylem gerçekleştirecekleri'' ifadesi kullanıldı. Uyarıda, ''Radikal İslamcı terör örgütlerinin de (El Kaide vb.) eylem planı içerisinde oldukları, ülke genelinde önümüzdeki günlerde eylemlerinin şiddetini artırarak şehir merkezlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile araçlara, siyasilere, asker şahıslara, yabancı uyruklu şahıslara, bürokratlara, işadamlarına, siyasi parti binalarına, işyerlerine molotof kokteyli atma, kundaklama, taşlı-sopalı saldırı bombalama, bombalı pankart asma, bomba yüklü araçlarla intihar eylemlerinde bulunma gibi eylemleri gerçekleştirecekleri Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğünün ilgi yazılarında belirtilmektedir'' denildi.
Kimliksiz personel alınmayacak
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Kutlu imzasını taşıyan uyarıda ise, muhtemel saldırılara karşı çok dikkatli olunması gerektiği belirtildi ve kimlik kartı bulunmayanların bakanlığa alınmaması gerektiği bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:14