Sağlık
  • 24.1.2007 18:14

EN ÇOK DERİ KANSERİ GÖRÜLÜYOR

MUSTAFA DÖVER
SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, "En çok görülen deri kanserinden korkulmamalı" dedi.


OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, "Benler ve Deri Kanserleri" konulu bir sunum yaptı. Deri Kanserinin en çok görülen kanser türü olduğunu dile getiren Cantürk, sayının fazla olmasının kendilerini ve hastalarını pek endişelendirmediğini söyledi.


Görünür yerde oldukları için kolayca tespit v e tedavi edildiğini sadece bir kanser türünün tedavisinin sor olduğunu dile getiren Cantürk, "Derideki lekeler çok yavaş büyüyor ve yayılmıyor. Deri kanseri en çok 65 yaş ve yukarısındaki yaşlıların yarısında görülmektedir.Yıllarca elinizde yüzünüzde olan yerler güneş gören yerlerdir. Alınıyor tedavi ediliyor. Eldeki imkanlara bağlı siz tam şifaya sağlanabiliyor. Ama İyi müdahale edilmesi gerekiyor. Tedavi edilmezse komşuluk yoluyla bulaşmaktadır" dedi.


Derinin tedavi edilmemesi halinde ileri kansere dönüşme oranın çok yüksek olduğunu ifade eden Tayyar Cantürk, benlerin çıkmasında kimsenin yapabileceği bir şey olmadığını, ben oluştuktan sonra mutlaka uzman kişiye gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER