Bilim
  • 5.11.2021 18:01

En Uygun Fiyatlar Punch Malzemeleri Ritzz.net’de

Punch son dönemde hobi severlerin en çok tercih ettiği faaliyetlerden biri haline gelmiştir. Bu nedenle günümüzde punch nakışı hobi tutkunlarının ilgi odağı olmuş, punch nasıl yapılır sorusu da hobi severleri meşgul etmiştir. Punch nakışının yapılışı en genel haliyle punch iğnesinin ile punch kumaşı üzerine çeşitli punch şablonları kullanılarak kumaşın delinmesi yöntemi ile yapılan bir el işidir. Punch nakışı sonucunda ortaya üç boyutlu bir görselin çıkmaktadır ve bu hali ile de hem hobi severleri hem de üretimde bulunmak isteyenleri etkilemektedir.

 

Punch nakışı yapabilmek için bazı malzemelere ihtiyaç vardır. Punch malzemeleri başta punch kumaşı ve punch şablonu olmak üzere kasnak, ip, karbon kâğıdı gibi malzemelerdir. Punch iğnesi normal iğneye benzer ancak diğer iğnelerden farklı olarak ucu deliktir. Nakış için istenen görsel kalınlığına uygun olarak çeşitli renklerde ip kullanılabilmektedir. Nakış için en çok tercih edilen punch kumaşı keşiş bezidir. Keşiş bezinin yanında keten kumaş ya da çuval bezi de tercih edilebilirdir.

 

Punch nakışına başlamak isteyenler ya da ilk kez yapacak olanlar için öncelikli olarak kitini almak bir seçenek olabilir. Kumaş, iğne, ip tercihlerinde kolaylık olması için hazır set üzerinden başlamak hobi severleri daha da heveslendirecektir. Bir kit içinde punch kumaşı ile punch iğnesi, ip, kasnak ve punch şablonları hazır olarak bulunmaktadır. Şablonlar kişilere çeşitli punch modelleri seçme imkanı sunmaktadır. Çeşitli hayvan figürleri, ağaçlar, objeler gibi birçok modelleri bulunmaktadır. Yapılacak olan modele karar verdikten sonra kumaşı kasnağa gergin bir biçimde yerleştirilir. Kumaşa seçilen modeli bir karbon kağıdı yardımıyla çizildikten sonra punch iğnesine tercih edilen ip geçirilir ve bu iğne yardımıyla model kumaşa işlenir. Bu şekilde birçok punch kırlent ile duvar süsleri, havlu kenarları gibi ürünler üretilebilmektedir. Hobi severler bu tarz işleri yapmayı tercih ederek son derece eğlenceli ve güzel vakit geçirebilmektedirler. Ayrıca el emeğini bir işkoluna çevirmek isteyenler için de oldukça elverişli bir alandır. Bu sayede hem el işi becerilerinin gelişimi sağlanabilir hem de bir kazanç kaynağı elde edilebilmektedir.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2021 18:02

İLGİLİ HABERLER