Enerji içecekleri yasaklanıyor!..

1 dk okuma
Enerji içecekleri yasaklanıyor!..

Hızlı Özet

Yıllardır tartışılan enerji içecekleri Macaristan'da resmen yasaklandı.


Macaristan hükümeti 18 yaşından küçüklere enerji içecekleri satışını yasaklayacak bir yasa için kollarını sıvadı.

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da hükümet, 18 yaşından küçüklere enerji içeceği satışına yasak getirmek için çalışma başlattı.

      Macaristan'da tek başına hükümeti oluşturan Genç Demokratlar Partisi (Fidesz), bundan böyle 18 yaşından küçüklerin enerji içeceği almalarını yasaklayacak bir tasarıyı meclise sunacaklarını açıkladı.

      Macaristan Ulusal Kaynaklar Bakanı Zoltan Balogh, Danimarka, Almanya, Fransa ve Norveç'in daha önce çıkardıkları kanunu takip edeceklerini, bu ülkelerde de 18 yaşından küçüklerin enerji içeceği almasının yasaklandığını söyledi.

      Macar bakan Zoltan Balogh, enerji içeceklerinin içinde bulunan maddelerin gençlerin büyümesine zarar verebileceğini, bununla ilgili bir kampanyanın başlatılacağını, yasağın çok yakın zamanda yürürlüğe gireceğini açıkladı.

     

     Muhabir: Mehmet Başaran

     Yayıncı: Ömür Üzelce


Bu haber 974 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail duyurdu.. Bir körfez ülkesi bizimle İbrahim anlaşması imzalayacak
Dünya

İsrail duyurdu.. Bir körfez ülkesi bizimle İbrahim anlaşması imzalayacak

İsrail büyükelçisi, yeni bir Körfez ülkesinin İbrahim Anlaşmalarına katılacağını öne sürdü ve olası bir tarih belirtti.

Habervitrini9507 Görüntüleme
"Husiler, ABD ve İsrail gemilerini hedef almama sözü verdi"
Dünya

"Husiler, ABD ve İsrail gemilerini hedef almama sözü verdi"

Reuters'a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen beş kaynak, görüşmenin Husilerin Yemen'in Kızıldeniz kıyısında Suudi Arabistan destekli güçleri geri püskürterek stratejik bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinden günler sonra yapıldığını söyledi. Üç kaynak, toplantının Maskat'taki ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleştirildiğini, iki kaynak ise görüşmenin Umman yönetiminin arabuluculuğuyla organize edildiğini belirtti.

Habervitrini10682 Görüntüleme
Amerika Husilere karşı Suudi Arabistan'a destek sağladığını açıkladı
Dünya
#ABD#DÜNYA Haberleri#Suudi Arabistan

Amerika Husilere karşı Suudi Arabistan'a destek sağladığını açıkladı

ABD'li bir yetkili, Yemen'de çatışmaların tırmanması, karşılıklı saldırılar ve şiddetli çatışmalar devam ederken Washington'un Suudi Arabistan'a Husi milislerine karşı istihbarat ve planlama desteği sağladığını söyledi. Birleşmiş Milletler, çatışmaların yeniden başlamasından bu yana Yemen'de 100.000'den fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

Habervitrini11544 Görüntüleme
İsveçli milletvekili camiyi hedef gösterdi: İslam Avrupa'yı ele geçiriyor
Dünya

İsveçli milletvekili camiyi hedef gösterdi: İslam Avrupa'yı ele geçiriyor

Fransa'nın Strazburg şehrinde inşası devam eden Eyyüb Sultan Camisi (Mosquée Eyyûb Sultan de Strasbourg) İsveç Demokratları (SD) partisinden milletvekili Beatrice Timgren tarafından hedef gösterildi. Avrupalı Müslümanlar tarafından yapılan cami, Avrupa'nın en büyük İslami külliyelerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Habervitrini9788 Görüntüleme