
Enes Ünal, yıldızları geride bıraktı! Tek rakibi Lewandowski...
İspanya La Liga'da Getafe formasıyla bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan milli futbolcu Enes Ünal, son dönemde attığı gollerle yıldızları geride bıraktı. Bayern Münih'in Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski ile yarışan 24 yaşındaki golcü futbolcu, Getafe'de de üst üst 2 kez ayın oyuncusu seçildi.
Bu sezon İspanya La Liga'da fırtınalar estiren milli futbolcu Enes Ünal, son maçlardaki performasıyla Avrupa'nın yıldız golcüleriyle yarışıyor. 24 yaşındaki golcü futbolcu, attığı gollerle ligde kalma adına Getafe'ye nefes aldırırken adını da yıldızların arasına yazdırdı.
24 yaşındaki Milli golcü, Avrupa'nın beş büyük liginde Robert Lewandowski'nin ardına yerleşirken tek rakipleri Angel Correa ile Ciro Immobile.
Getafe forması giyen Enes Ünal, 1 Ocak 2022'den bu yana 1.5 ay içinde İspanya La Liga'da 6 gol kaydederek rakiplerini geride bıraktı.
Bu sezon takımının en önemli gol kaynaklarından biri olan milli oyuncu, Getafe'ye toplamda 17 puan kazandırdı.
İspanya La Liga'da son olarak Atletico Madrid ağlarına 2 gol kaydeden Enes Ünal, Robert Lewandowski ile yarışıyor.
24 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon Getafe formasıyla çıktığı 23 maçta 11 gol kaydetti.
İspanya La Liga'daki ilk 10 haftayı sessiz geçiren Enes Ünal, son dönemde artan formuyla ise son 13 lig maçında 11 kez fileleri havalandırdı.
Son olarak İspanya La Liga'nın 24. haftasında Atletico Madrid karşısında maçtan 4-3 yenilgiyle ayrılan Getafe 25 puanda kalırken, ligde 15. sırada yer alıyor.
Getafe'de 3 golün 2'sini Enes Ünal atarken milli futbolcu 2 golü de penaltıdan kaydetti.
Getafe, geçen hafta ise sahasında ligde kalma adına kritik maçta Levante'yi 3-0 mağlup ederken Enes Ünal karşılaşmada yine 2 gol atmıştı.
Öte yandan milli futbolcu, Getafe'de aralık ayının ardından ocak ayında da ayın oyuncusu seçildi.
Enes Ünal, 4 farklı takımın formasını giydiği İspanya La Liga'da 5. sezonunu geçirirken şu ana kadar attığı 11 golle en golcü sezonunu yaşıyor.
OPTA verilerine göre, 1 Ocak 2022'den bu yana Avrupa'nın 5 büyük liginde en fazla gol atan oyuncu 7 gol ile Bayern Münih'in yıldızı Robert Lewandowski.
Bayern Münih'in 33 yaşındaki Polonyalı golcüsünü kaydettiği 6 golle Enes Ünal takip ediyor.
Milli golcünün yanındaki rakipleri ise kaydettikleri altışar gol ile Angel Correa ve Ciro Immobile.