Eğitim
  • 9.6.2014 18:38

Engel tanımadı, fakülte birincisi oldu

Denizli'de kas zayıflığı hastalığı nedeniyle bacakları tutmayan ve tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdüren 23 yaşındaki Abdullah Küreş, öğrenim gördüğü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitirdi.
PAÜ mezuniyet töreni, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyenler, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende bölümlerinde ilk 3'e girerek mezun olan öğrencilere başarı ödülleri ve diplomaları verilirken, en büyük alkışı ise, tekerlekli sandalyesiyle sahneye çıkan bedensel engelli Abdullah Küreş aldı. Küreş'e, diplomasını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı verdi. Sahnede duygusal bir konuşma yapan Küreş, kendisini izleyen anne ve babasını da ağlattı.

4 yaşından bu yana kas zayıflığı hastalığına yakalandığını belirten Küreş, "15 yaşına kadar ayakta sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Geçirdiğim tedaviler sonrası hastalığın ilerlemesini durdurmaya çalıştık. Ancak olmadı. 8 yıldır da bu şekilde hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Babam Ramazan ve annem Halime Küreş, sırtında beni çok taşıdı. Onların emekleri çok büyüktür. Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde santral memuru olarak gündüzleri çalışıp, akşamları ise PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği'nde eğitimime devam ettim. Başardım ve mezun oldum. Şimdi yüksek lisans ya da akademisyen olarak devam etmek istiyorum" dedi.

Küreş, başarısında emeği geçenlere de teşekkür etti. Dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezun olanlar, tören sonunda hepbirlikte keplerini fırlattı.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:20

İLGİLİ HABERLER