
Eniştesini 120 aç köpeğe yedirdi
Kuzey Kore lideri Kim Cong-ın'in, eniştesi Jang Song-Thaek ve beş yardımcısını çırılçıplak soydurarak, 120 aç köpeğin bulunduğu bir kafese koyduğu iddia edildi.
Çin gazetesi Wen Wei Po'nun haberine göre, eniştesi Jang Song-Thaek (67) ile beş yardımcısının, üç gündür aç bırakılan tazı köpekleri tarafından bir saatten fazla süre kafeste tutulduğu ve köpeklerce hırpalandığı açıklandı.'Köpeklerce infaz' adı verilen bu cezayı Kim Jong-Un ve diğer 300 görevlinin izlediği söylendi.
Daha önceki siyasi tutukların idam mangası veya makineli tüfek ile öldürülürken, bu olağan dışı cezanın, Kuzey Kore'de en çok nefret edilen kişilere yapıldığı biliniyor.
Bu barbarca ceza, Çin basınında geniş yer aldı. The Straits Times gazetesine göre, Hong Kong'daki hükümet sözcüsünün, komşu ülke olan Çin'deki yetkililerin Kuzey Kore liderinin aksi davranışlarına karşı sabrının tükenmekte olduğunu belirtti.
Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı iken ordudaki görevinden alınan Jang Song-Thaek, "vatana ihanet ettiği için" idam edilmişti.
Japon basınında çıkan haberlere göre ise, Kim, kârlı bir işletmeyi orduya devretmeyi reddeden Ri Ryong-ha ve Jang Su-gil'in idam edilmesine karar verdiğinde içiyordu.
Kim Jong-un, televizyonda yayınlanan yeni yıl konuşmasında, "İşçi Partisi içindeki fitnebaz pisliğin ortadan kaldırılması, ülkenin birliğini 100 daha pekiştirmiştir" diyerek eniştesi Chang Song-thaek için "Fitnebaz pislik" ifadesini kullanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:48