Enkaz altındaki minik Elif'ten itfaiye erine: Ne zaman bitecek?

••2 dk okuma
Enkaz altındaki minik Elif'ten itfaiye erine: Ne zaman bitecek?

Hızlı Özet

“Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katılan Burdur itfaiye ekipleri 7 yaşındaki Elif Temel'i enkaz altından çıkartırken itfaiye çavuşu Ali Eryılmaz’ın Elif’le yaptığı sohbet yüzlerde tebessüm oluşturdu.”






Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katılan Burdur itfaiye ekipleri 7 yaşındaki Elif Temel'i enkaz altından çıkartırken itfaiye çavuşu Ali Eryılmaz’ın Elif’le yaptığı sohbet yüzlerde tebessüm oluşturdu.





Elif'in “Ne zaman bitecek?” sorusu üzerine itfaiye çavuşu Eryılmaz, “Çok az kaldı. Kendin de biliyorsun 2 dakikadan az kaldı. Ama sen sabredeceksin. Çünkü buradaki en güçlü kişi sensin. Bizden daha güçlüsün” diyerek küçük kızı sakinleştirmeye çalıştı.



10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan vatandaşları bölgeye giden Burdur itfaiyesi ve UMKE ekipleri kurtarmaya devam ediyor. Günlerdir özveri ile kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerden sevindirici görüntüler gelmeye başladı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan görüntülerin ilkinde Kahramanmaraş'ta enkazın altında kalan biri 3, diğeri 5 yaşında iki kız kardeşin UMKE ekipleri tarafından kurtarılma anları yer aldı.



3 yaşındaki Ayşe ve 5 yaşındaki Fatmanur Buse'yi enkaz altından kurtaran ekipler, görüntüleri izleyenlerin yüreğine su serpti. UMKE ekiplerinin bir diğer kurtarma görüntüsü de Hatay'dan geldi.

Hatay'ın Uğur Mumcu Caddesi Akademi City B Blok enkazında kurtarma çalışmasına katılan UMKE ekipleri, enkaz altından 65 yaşındaki Recep Gümüş'ü çıkarttı.



Enkazdan çıkarılan depremzedeler, Burdur 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansına alınarak sahra hastanesine gönderildi. Burdur itfaiye çavuşunun enkaz altındaki çocukla sohbeti ise yüzlerde tebessüm oluşturdu. Kahramanmaraş'ta arama kurtarma operasyonu gerçekleştiren Burdur itfaiye ekipleri 7 yaşındaki Elif Temel'i enkaz altından çıkartırken itfaiye çavuşu Ali Eryılmaz'ın Elif'le yaptığı muhabbet yüzlerde tebessüm oluşturdu.



Elif'in “Ne zaman bitecek?” sorusu üzerine itfaiye çavuşu Eryılmaz, “Çok az kaldı. Kendin de biliyorsun 2 dakikadan az kaldı. Ama sen sabredeceksin. Çünkü buradaki en güçlü kişi sensin. Bizden daha güçlüsün” diyerek onu sakinleştirmeye çalıştı. Enkazdan çıkarılmasının ardından battaniyeye sarılan Elif Temel, itfaiye ekipleri tarafından sedyeye alınarak ambulansa taşındı.



Adıyaman'da on günlük Erva bebek de enkazdan çıkarıldı. Adıyaman Devlet Hastanesi'ne götürülen Erva bebeği Burdur'dan görevlendirilen doktorlar tedavi etti. Erva bebekten 3-4 saat sonra kurtarılan annesini de enkaz altından çıkaran ekipler, anneyi ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesine getirdikten sonra Burdurlu doktorların sayesinde Erva bebek ile annesi hastanede birbirlerine kavuştu.




Bu haber 560 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması Güvenliğimizi tahkim etmek, caydırıcılığımızı artırmak içindir
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması Güvenliğimizi tahkim etmek, caydırıcılığımızı artırmak içindir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin, "Daha güvenli, barışçıl ve müreffeh bir geleceğin inşası için üstlendiğimiz müşterek sorumluluğun bir ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9346 Görüntüleme
Türk temsilci ders verirken İsrail temsilcisinin yüzü şekilden şekile girdi
Gündem

Türk temsilci ders verirken İsrail temsilcisinin yüzü şekilden şekile girdi

Türkiye temsilcisi konuşmasında, İsrail tarafından Türkiye'ye yöneltilen ifadeleri reddederek, “Kişisel saldırılar ve yalanlar, ne kadar yüksek sesle veya sıklıkla tekrarlanırsa tekrarlansın, inkâr edilemez gerçeklerin ağırlığı altında çöker” dedi.

Habervitrini13246 Görüntüleme
FETÖ'nün Askeri casusluk yapısına darbe
Gündem

FETÖ'nün Askeri casusluk yapısına darbe

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen 'Siyasal veya Askerî Casusluk' soruşturmasında, MASAK'ta kullanılan Entegre Mali İstihbarat Sistemi'ne (EMİS) yönelik yetkisiz işlemler ve sistem kayıtlarının güvenliğine ilişkin önemli bulgulara ulaşıldığını açıkladı.

Habervitrini9579 Görüntüleme
Pusula Holding kapalı fon hesabında kapalı işlem gerçekleştiren 12 kişi kim
Gündem
#Son dakika#ekonomi#gozalti

Pusula Holding kapalı fon hesabında kapalı işlem gerçekleştiren 12 kişi kim

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Habervitrini11836 Görüntüleme