Dünya
  • 1.10.2020 08:35

Erbil Uluslararası havaalanı ve Koalisyon Güçleri'ne füzeli saldırı

Erbil’in Gırdaçal beldesinde bulunan İran Kürdistanı Demokrat Partisi (KDP-İ) karagahına yönelik roket saldırısı gerçekleştirildiği öğrenildi. Aynı dakikalarda Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlandığı üsse yakın bir bölgeye füze saldırısı yapıldığı aktarıldı.

30-09-2020 1

Erbil'de Uluslararası Koalisyon Güçleri'ne yönelik saldırı

Rûdaw muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, roketlerden ikisi Erbil’e 15 km uzaklıkta bulunan Gırgeçal bölgesine düştü.

30-09-2020 3

Füzelerden biri de ABD uçaklarının da bulunduğu Erbil Havaalanının yakınına düştüğü aktarıldı.

Uluslararası Koalisyon Güçleri’nden bir kaynağın Rûdaw’a yaptığı açıklamada, roket saldırılarından haberdar olduklarını belirterek, bölgede bulunan güçlerin alarma geçtiği ve şu anda teyakkuzda beklediklerini söyledi.

30-09-2020 7

Saldırının İran muhalefeti KDP-İ’ye mi ABD güçlerine yönelik mi yapıldığı bilinmiyor.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Uluslararası Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Uşyar, saldırının havalimanına her hangi bir zararı söz konusu olmadığını söyledi.

Terörle Mücadele Birimi: Füzeler Musul yakınlarından fırlatıldı

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi füzelerin Heşdi Şabi tarafından fırlatıldığını duyurdu.

Terörle Mücadele Birimi tarafında yapılan açıklamada, Heşdi Şabi milisleri Musul yakınlarından Erbil Havalimanı'na roket fırlattığı belirtildi.

Füzeler kamyonet üzerinden fırlatıldı

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı füze saldırısına ilişkin açıklama yayımlayarak, saldırının Heşdi Şabi kontörlündeki bölgelerden yapıldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akşam saat 20:30 sularında 6 füze Uluslararası Erbil havalimanına fırlatıldı. Saldırıda her hangi bir zarar söz konusu değildir.

Füzeler Bartilla’ye bağlı Şeyh Emir ve Tercele bölgelerinde bir kamyonet üzerinden ateşlenmiştir. Söz konusu bölgeler Heşdi Şabi’nin 30’uncu Tugayı komutanlığının gözetimi altında bulunmaktadır. Özel timlerimiz titizlikle araştırmalarına başlamıştır.

Söz konusu korkakça terör saldırısını kınayarak, bize yöneltilen her saldırıya yanıt vermek için hazır olduğumuzun altını çiziyoruz.

Irak Federal hükümetinin de biran önce saldırıya ilişkin soruşturma başlatması çağrısında bulunuyoruz."

Başbakan Mesrur Barzani: Saldırıya cevabımız olacaktır

Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani Erbil’e yönelik yapılan roket saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürdistan’ın istikrarını bozmaya yönelik yapılan herhangi bir girişime müsamaha göstermeyeceğiz. Yanıtımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Erbil’e yapılan roket saldırılarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başbakan Mesrur Barzani saldırıyı kınadı.

Başbakan paylaşımında şu sözlere yer verdi:

Erbil'de bu akşam yapılan roket saldırısını şiddetle kınıyorum. Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmaya yönelik herhangi bir girişime müsamaha göstermeyecek ve buna gereken cevabımız olacaktır. Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşerek faillerin yakalanması gerektiğini ilettik.”

Güncellenme Tarihi : 1.10.2020 10:46

İLGİLİ HABERLER