ERCAN, TESK GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
KAYNAK : Haber Vitrini
BAYRAM KILINÇER
ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB ) Başkanı Ali Rıza Ercan, 29 Mayıs günü esnaf ve sanatkarın gönlünü fethedeceklerini söyledi.
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Rıza Ercan, 29 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) 16. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile TESK Genel Başkanlığı'na karşı, 'Yeni Oluşum Grubu'nu basına tanıtan Ercan, şu anda 11 arkadaşı ile bu grubu oluşturduklarını ve önümüzdeki günlerde de burada bulunamayan arkadaşlarının kendilerine destek vereceklerini söyledi.
TESK Yeni Oluşum Grubu adına bir açıklama yapan Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Genel Başkanı Hasan Özcan, Cumhuriyet tarihinin ekonomik yönden en sıkıntılı ve zor dönemlerinin yaşandığı bu günlerde, esnaf ve sanatkarların hiçbir şekilde nedeni olmadıkları bir krizin ağır faturasını ödediğini söyledi. Dört milyon esnaf ve sanatkar kitlesinin ızdırap içerisinde kıvrandığını ve buna karşı esnafın farklı bir ülkede yaşayan ve farklı kesimin temsilcisiymiş gibi sessiz, duyarsız ve etkisiz kalan TESK Genel Başkanı Derviş Günday'a tepki duyduğunu ifade eden Özcan, "Bu duyulan tepki üzerine esnaf ve sanatkarlarımızın talepleri ve teşkilatlarımızın istemleri doğrultusunda 29 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak olan TESK Genel Kurulu'nda mevcut Genel Başkan Derviş Günday ve yönetimine karşı aday olduğumuz ilan ediyoruz" dedi.
Burada bulunan teşkilat başkanlarının esnaf ve sanatkarın kaderine sahip çıkacak 'TESK Yeni Oluşum Grubu' sözcüleri olduğunu hatırlatan Özcan, amaçlarının esnaf ve santkarın yok olup gitmesine sessiz kalamayacağımızı açıkça ortaya koymak ve bu büyük grup adına adaylığı açıklamak olduğunu söyledi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Ercan, kişilerin yönetim anlayışı ve tavırlarına göre hareket ettiklerini, TESK yönetiminin söndüğünü ve her şeyden korktuğunu kaydederek, "Türk esnaf ve sanatkarın makus talihini kötü olmadığı inancındayız. Onun için bu kişilerle uğraşıyoruz. Bizim için önemli olan esnafın yüzününün gülmesidir" dedi.
Bir gazetecinin 'Derviş'in mahkemede bir davasının bulunduğunu' hatırlatması üzerine Ercan, "Adaletin verdiği bir karar temyiz aşamasındadır. bunun için bir şeyler söylemek doğru değlidir. Fakat karar kesinleşirse Günday'ın görevde kalması doğru değildir. Ayrıca bu karar Günday'la beraber hareket eden yönetimide bağlar" şeklinde konuştu.
'Genel Başkanlığı kazanacak mısınız?' şeklindeki bir soruyu cevaplayan Ercan, "29 Mayıs günü Fatih İstanbul'u fethetti. Bu seçimde esnaf ve sanatkarın lehine tecilli edecektir. Bizde esnaf ve sanatkarın gönlünü fethedeceğiz" dedi.
Toplantıya, Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Genel Başkanı Hasan Özcan, Türkiye Madeni Eşya Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu, Burdur Esnaf ve Sanatkar Odası (ESOB) Başkanı Recep Kalkan, Merkez Genel Başkanvekili Selahattin Hünü, Ankara Bölge Birliği Başkanı Kadir Akgül, Sakarya ESOB Başkanı Hasan Alişan, Trabzon ESOB Başkanı H.İbrahim Kalfaoğlu, Bitlis ESOB Başkanı Sadettin Özvural, Niğde ESOB Başkanı Fahri Eker ve Edirne ESOB Başkanı İsmali Burdur katıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:51